woensdag, mei 29, 2024
HomeAppsLaat je foto's stralen met Enlight Photofox: Digital Art

Laat je foto’s stralen met Enlight Photofox: Digital Art

En maak jouw afbeeldingen nog aantrekkelijker

Als je een foto maakt is scherpstellen op je onderwerp en in de goede richting kijken slechts de eerste stap. Een saaie achtergrond of veel ruis op de sterrenhemel kunnen je anders zo geweldige foto behoorlijk verpesten. Gelukkig kun je er met een paar eenvoudige bewerkingen voor zorgen dat je opname volledig tot zijn recht komt.

Door met lichteffecten je foto te verbeteren, kun je snel een opvallend beeld maken – en dat is minder lastig dan het klinkt. Met Enlight Photofox kun je helderheid, contrast en verzadiging van je afbeelding aanpassen (tik op Tone > Adjust) en krijg je toegang tot alle hulpmiddelen die je nodig hebt om je foto’s spectaculairder te maken.

Boven: originele afbeelding. Midden: duotone. Onder: lichtvlekken.

Wanneer twee één worden

Met filters kun je het uiterlijk van je afbeelding aanpassen. En als je niet wil dat de kleuren en tinten van je hele foto beïnvloed worden, zijn de Duo Filters van Photofox een uitkomst.

Door verschillende filtereffecten toe te passen op verschillende delen van je foto kun je bepaalde gebieden helderder maken terwijl je op andere plekken diepte creëert. Je vindt deze optie door te tikken op Tone > Duo. Er zijn meer dan 20 kant-en-klare effecten om uit te kiezen.

Door op een van de Duo-filters te tikken krijg je een preview van het effect op je afbeelding. Vergelijk het op elk moment met je originele foto, door op de handige ‘progress’-knop van de app te tikken.

Als je de basis hebt geselecteerd, tik je in het menu Duo Filters op Tools > Shape om te veranderen hoe het filter over je afbeelding valt – bijvoorbeeld als een rechte lijn door de foto, of als een cirkel die als middelpunt fungeert voor een filter dat vandaaruit naar buiten werkt.

Als je eenmaal het gewenste effect hebt gekozen, kun je met de omtrek spelen om de grootte en vorm van het beeldveranderende kader aan te passen.

Verplaats de omtrek om wijzigingen aan te brengen.

Niet tevreden over de standaardtinten van het Duo-filter? Je kunt effecten bewerken door op de Color-tool te tikken en je eigen aanvullende tinten te selecteren. Vervolgens kun je op de knop Blending tikken om een kleurenmix te vinden die bij jouw foto past.

Vind bijpassende kleuren.

Kant-en-klare special effects

Je kunt je foto verder verbeteren door slim gebruik te maken van een aantal speciale effecten.

Door te tikken op Tools > Light FX zie je tientallen extra mogelijkheden die Photofox te bieden heeft.

Ze zijn verdeeld in kleurrijke collecties en variëren van het soort effecten die zijn geïnspireerd op het noorderlicht tot varianten die doen denken aan het lichtspectrum.

Door te tikken op Tools > Hue kun je de kleurbalans van deze effecten wijzigen. Door te tikken op Tools > Opacity kun je de sterkte van de effecten wijzigen, waardoor ze iets toevoegen aan je afbeelding in plaats van dat ze alle aandacht trekken.

Je kunt ze slepen, roteren en de grootte ervan aanpassen, zodat ze aansluiten op het beeld waarmee je werkt. Zorg ervoor dat je op Move tikt om de laag correct te herpositioneren en de grootte ervan te wijzigen.

  • Download Enlight Photofox: Digital Art (iOS)
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments