Home Apps Tien verrassingen op Disney+

Tien verrassingen op Disney+

0

Disney+ is de nieuwe streamingservice speciaal voor Disney. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat je er onder andere Assepoester, Doornroosje en Sneeuwwitje tegen zal komen. Maar je kunt er ook andere films en tv-series uit de rijke geschiedenis van de studio kijken. Hier volgt een heel beknopt lijstje.

Disney+

Stoomboot Willie (1928)

De aller-allereerste: Stoomboot Willie was niet alleen het debuut van Mickey en Minnie Mouse op het grote scherm, maar ook de eerste Disney-animatie met geluid én de eerste animatie waarvan de gehele soundtrack pas na de productie werd gemaakt. Dit korte filmpje van acht minuten is dan ook heel gepast gearchiveerd in het National Film Registry in de Verenigde Staten.

Leuk weetje: Stoomboot Willie is een beetje een parodie op Steamboat Bill., Jr., een stomme film met Buster Keaton die ook in 1928 uitkwam.

Honey, I Shrunk the Kids (1989)

De titel zegt al meer dan genoeg: Rick Moranis, de aangewezen nerd in de filmindustrie van de jaren tachtig en negentig, vertolkt de rol van een enigszins onhandige wetenschapper wiens laserpistool zijn kinderen extreem klein maakte, waardoor ze op een groot avontuur in hun eigen achtertuin moeten gaan.

Leuk weetje: Moranis heeft in 2005 een comedy country-album uitgebracht genaamd The Agoraphobic Cowboy. (Dit kun je overigens beluisteren op Apple Music).

Tron (1982)

Toen Tron in 1982 voor het eerst verscheen, leek het met zijn futuristische sferen, strakke lijnen en neonlichten zo uit de toekomst te komen. En zelfs vandaag de dag weet deze film vol felle lichten het publiek nog steeds te boeien.

Leuk weetje: De computers die ze gebruikten om aan Trons speciale effecten te werken, hadden slechts 2 MB aan geheugen en 330 MB opslagcapaciteit.

Hercules (1997)

Dit traditionele verhaal over een mythologische held is je tijd meer dan waard, al kijk je het alleen al om het doldwaze optreden van James Woods als het praatgrage heethoofd Hades. (Letterlijk. Zijn hoofd staat meestal in de fik).

Leuk weetje: Woods heeft een groot gedeelte van zijn dialoog geïmproviseerd.

Merlijn de Tovenaar (1963)

Als doorgewinterde fan van het King Arthur-verhaal The Once and Future King zat Walt al decennialang te broeden op een geanimeerde versie voordat Disney dit uiteindelijk werkelijkheid maakte.

Leuk weetje: De animatoren hebben veel aspecten van Merlijn gebaseerd op de enige echte Walt Disney. Tekenaar Bill Peet heeft zelfs gezegd dat hij Walts neus heeft ‘geleend’

De Prins en de Bedelknaap (1990)

In deze 25 minuten durende featurette die oorspronkelijk werd uitgebracht als bonusfilm bij De Reddertjes in Kangoeroeland moet Mickey Mouse flink aan de slag als beide hoofdpersonages.

Leuk weetje: De Prins was de laatste featurette van een half uur die Disney in de bioscopen toonde totdat Olaf’s Frozen Avontuur op het grote doek verscheen met Coco in 2017.

DuckTales (1987)

Drie decennia voordat DuckTales opnieuw werd uitgebracht, volgde deze originele serie de avonturen van Dagobert Duck en zijn schatzoekende neefjes. (De serie is geïnspireerd door de iconische Donald Duck-strips geschreven door Disney-legende Carl Barks).

Leuk weetje: Donald moest in eerste instantie ook een rol in de show krijgen, maar werd geschrapt toen men tot de conclusie kwam dat hij te moeilijk te verstaan was.

A Goofy Movie (1995)

Goofy gaat in deze publieksfavoriet vissen met zijn zoon en, nou ja… laten we zeggen dat het niet volledig volgens plan gaat. (Het komt nog niet eens in de buurt). Toch biedt deze film – ondanks alle obstakels – een hartverwarmend verhaal over de relatie tussen een vader en een zoon.

Leuk weetje: Goofy’s stem wordt in het Engels al sinds 1987 ingesproken door Disney-legende Bill Farmer.

The Rocketeer (1991)

In The Rocketeer maak je kennis met Cliff Secord, een piloot die in de jaren dertig een mysterieus pakketje vindt dat hem in staat stelt om te vliegen.

Leuk weetje: Regisseur Joe Johnston regisseerde later ook Captain America: The First Avenger, wat ook een verhaal is over een oorlogsheld van vroeger.

The Parent Trap (1961)

Filmliefhebbers van vandaag de dag zullen waarschijnlijk vooral bekend zijn met de versie waar Lindsay Lohan in speelt, maar de film uit 1961 met Hayley Mills is zeker niet de minste dankzij de hartverwarmende verhaallijn en de baanbrekende wijze waarop ze een gesplit scherm gebruikten.

Leuk weetje: Mills is ook in drie vervolgen van deze film van de partij.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten