14.1 C
Amsterdam
donderdag 30 maart 2023
HomeGadgetsVodafone-Ziggo hoeft geen gegevens van klanten te verstrekken die illegaal downloaden

Vodafone-Ziggo hoeft geen gegevens van klanten te verstrekken die illegaal downloaden

Datum:

Lees meer over:

De musthave gadgets voor in huis

Er zijn veel gadgets die kunnen helpen bij het...

Airsoft – virtuele shooters proberen… IRL!

Elke fan van virtuele shooters die urenlang Call of...

Wat zijn de regels bij PowerPoint presentaties maken?

Wist je dat er regels zijn bij een PowerPoint...

Vodafone-Ziggo hoeft van het gerechtshof van Arnhem-Leeuwarden geen gegevens van klanten te verstrekken aan Dutch Filmworks. De filmdistributeur heeft de zaak tegen de provider in hoger beroep verloren.

Het gerechtshof laat de privacybelangen van de klanten zwaarder wegen dan de belangen van Dutch Filmworks. Klanten zijn volgens het gerechtshof zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van onbevoegd gebruik van de internetaansluiting en dat Dutch Filmworks geen bijzondere persoonsgegevens maar enkel naw-gegevens vordert.

De filmdistributeur zou onduidelijk zijn over de acties die het gaat uitvoeren na ontvangst van de gegevens. Dutch Filmworks heeft een protocol opgesteld, waarin staat dat het bedrijf per geval zal beoordelen welke acties of vervolgstappen worden ondernomen.

Het bedrijf noemde een schikkingsvoorstel van 150 euro, maar zei ook dat de schadeclaims kunnen oplopen tot honderden euro’s. Het gerechtshof beslist dat door alle onduidelijkheid de belangen van de klanten na afgifte van de persoonsgegevens door Dutch FilmWorks nog onvoldoende worden gewaarborgd.

Net binnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in