donderdag, juni 20, 2024
HomeAppsHou je iPhone opgeruimd

Hou je iPhone opgeruimd

Steek je hand op als je niet van opruimen houdt! Nou, wij ook niet. Toch is een voorjaarsschoonmaak van je iPhone geen slecht idee. Deze handige apps nemen je het werk uit handen bij het sorteren van je foto’s video’s, contactpersonen en apps. Dan heb jij mooi tijd om je sokkenla eindelijk uit te zoeken.

Ruim je filmrol op

Foto’s maken op je iPhone is heerlijk, maar soms kun je er als een berg tegenop zien om de bezem door je mislukte foto’s en oude screenshots te halen. Gemini Photos maakt het je een stuk makkelijker. Deze hypergeorganiseerde galerij-uitzoeker zet je foto’s in categorieën zoals Similar, Blurred, Screenshots, enzovoort. Het ordenen van de foto’s verschilt per categorie.

Uit je foto’s in Similar geeft Gemini aan welke het best zijn (vooral handig als je heel veel bijna dezelfde foto’s hebt gemaakt om net dat ene perfecte kiekje te krijgen). Bij een selfie kiest de app bijvoorbeeld de foto die goed gefocust is, waar je gezicht mooi uitkomt en waarin je ogen open zijn!

Binnen elke categorie worden je foto’s op maand gerangschikt. Daarna kun je erdoorheen bladeren en omhoog swipen om een foto te bewaren, of omlaag om ‘m te wissen.

En de foto’s waarvan je zeker weet dat je ze nooit weg wilt doen? Tik op het oogicoontje in de rechterbovenhoek van de foto. Daarmee zorg je dat Gemini die foto op de Ignore List zet, zodat er nooit meer wordt gevraagd of je ‘m wilt wissen. Deze lijst kun je op elk moment bekijken in het menu.

  • Gemini Photos (iOS)

Sorteer je video’s

Bij het schoonmaken van je huis is het handig om met de grote dingen te beginnen. Dat geldt net zo goed voor het opruimen van je iPhone.

Smart Cleaner: Schone telefoon kan alle video’s op je iPhone vinden en sorteren op grootte. Weet je niet zeker welke je als eerste moet wissen, begin dan bij de grootste. Als je een video verwijdert, wordt die niet alleen van je telefoon maar ook uit iCloud verwijderd.

Maar we weten heel goed dat het niet erg leuk is om elk bestand te moeten doornemen. Met een betaald abonnement ruimt Smart Cleaner je telefoon automatisch op door alle overtollige foto’s en video’s te verwijderen. De verwijderde items kun je als het nodig is nog binnen 30 dagen terug op je telefoon zetten.

  • Smart Cleaner: Schone telefoon (iOS)

Deel je apps anders in

Een opgeruimd bureau betekent een opgeruimde geest, en dat geldt ook voor de apps op je scherm. Dan gaat het om vaak gebruikte apps te plaatsen waar je er makkelijk bij kunt en mappen aanmaken voor apps met hetzelfde soort thema.

Druk op je home-scherm op een app en hou die vast totdat de x verschijnt en de icoontjes beginnen te trillen. Versleep een app-icoontje, tik dan zacht op een ander app-icoontje, en dan op nog een. Zo maak je van al die icoontjes één stapel.

Blijf de stapel verslepen en laat ze los waar je maar wilt. Zo kun je heel handig meerdere apps tegelijk verplaatsen. Met deze methode kun je ook een nieuwe map voor alle apps maken als je een stapel apps op een andere app sleept.

Om alle gedownloade apps tegelijk op je iPhone te zien, ga je naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag. Hier zie je de geïnstalleerde apps gesorteerd op grootte, zodat je makkelijk kunt zien hoeveel ruimte je nog over hebt.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments