Ga veilig om met wachtwoorden: Drie apps die je helpen met je inloggegevens

Heb je ooit weleens met het idee gespeeld om je auto te parkeren en dan de deuren dicht te plakken met plakband in plaats van hem gewoon op slot te doen? Natuurlijk niet. Dus waarom stel je jezelf dan bloot aan potentiële online oplichting met wachtwoorden die simpelweg niet afdoende zijn om jouw informatie veilig te houden?

Het is verleidelijk om hetzelfde wachtwoord meerdere keren te gebruiken, aangezien het onthouden van tientallen gebruikersnamen en wachtwoorden dramatisch kan zijn. Je bent waarschijnlijk goed bekend met die ‘wachtwoord vergeten?’-knop! Maar een van de beste manieren om online veilig te blijven is door verschillende, unieke wachtwoorden te gebruiken voor elke dienst die je gebruikt. Om daarbij te helpen kun je een van deze wachtwoordapps gebruiken om je online aanwezigheid te beschermen.

1Password

Zoals de naam al zegt is 1Password – Password Manager een handig programma dat veilig al jouw wachtwoorden opslaat. Het gebruikt één wachtwoord dat geschikt is voor meerdere platforms, waaronder iOS en Mac. De URLs van grote diensten staan geregistreerd in de app, waardoor het makkelijk is om je gebruikersnaam en wachtwoord voor die dienst op te slaan.

Maar 1Password is meer dan alleen een app voor je wachtwoorden. Het kan belangrijke gegevens opslaan – zoals bankrekeningnummers, rijbewijzen, paspoorten, lidmaatschapskaarten en adressen – zodat alles op een veilige locatie is. Het is ook geschikt voor gezins- en teamaccounts, en de Watchtower-feature in de app waarschuwt je wanneer je informatie is gelekt.

Dashlane-wachtwoordbeheerder

Dashlane-wachtwoordbeheerder is nog een wachtwoordapp die je op meerdere iOS- en Mac-apparaten kunt gebruiken. Het vult automatisch gegevens als je adres, geboortedatum en creditcardnummer in als je online winkelt, dankzij een speciale browser die je vanuit de app kunt gebruiken. Andere functionaliteiten zijn de mogelijkheid om snel nieuwe, veiligere wachtwoorden te genereren (wat jou de moeite bespaart om ze handmatig te veranderen) en veilige documentopslag.

Dashlane-wachtwoordbeheerder houdt ook de status van je wachtwoord in de gaten in het Identity Dashboard, waar uiteen wordt gezet hoe veilig je wachtwoorden zijn. De app laat je bovendien in besloten kring wachtwoorden met anderen delen als dit nodig is.

oneSafe 4 password manager

Dit is wachtwoordbeveiliging van het hoogste niveau. oneSafe 4 password manager gooit je wachtwoorden achter slot en grendel met opties als Touch ID en Face ID, auto-lock en inbraakbeveiliging, om er maar een paar te noemen. Omdat het de sterkste encryptie gebruikt die beschikbaar is voor mobiele apparaten, kun je de app ook gebruiken om documenten, foto’s, creditcardnummers, bankrekeninggegevens en meer op te slaan. En ondanks dat de app een reus is in beveiliging achter de schermen, zorgt de gebruiksvriendelijke lay-out ervoor dat de app simpel te bedienen en aan te passen is.

Alle drie deze wachtwoordapps hebben functies om regels te bepalen, zoals het aantal karakters en of er getallen gebruikt moeten worden bij het automatisch genereren van wachtwoorden. Door een hoofdwachtwoord in te stellen om andere wachtwoorden in de app te bevestigen, hoef je maar één wachtwoord te onthouden. En omdat elke app Touch ID en Face ID ondersteunt, hoef je dat wachtwoord niet eens elke keer handmatig in te voeren.

Als je nog nooit een app voor wachtwoorden hebt gebruikt, dan is het nu tijd om je informatie te beschermen achter de beste sloten en grendels.

Het laatste nieuws

Systeemeisen Cyberpunk 2077 bekend

Cyberpunk 2077 ligt vanaf 19 november in de winkelschappen voor de PS4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Ontwikkelaar...

Nieuwe PS5 voorraad bij Nedgame

Sinds gisteren is het in Nederland en België mogelijk om de PS5 te pre-orderen. Heb jij de PlayStation 5 al kunnen bestellen?...

Alle PlayStation Plus aanbiedingen op een rij

Verloopt je PlayStation Plus abonnement binnenkort? Dan heb je geluk! Het is namelijk in de aanbieding. Je betaald slechts 49,99 euro voor...

Super Mario 3D All-Stars verkrijgbaar vanaf 55,99 euro

Tijdens een speciale Nintendo Direct-presentatie heeft Nintendo een hoop nieuwe games aangekondigd. Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Mario brengt het Japanse...

Super Mario Maker 2 voor Nintendo Switch – tijdelijk 29,99 euro

Steek de handen uit de mouwen en bouw de Super Mario-levels waar je altijd al van hebt gedroomd in Super Mario Maker...

Gerelateerde artikelen