donderdag, juni 20, 2024
HomeGadgetsTesla verhoogt laadsnelheid Superchargers naar 150kW

Tesla verhoogt laadsnelheid Superchargers naar 150kW

Tesla heeft aangekondigd dat het vanaf volgende week de Supercharger gaat updaten. De Superchargers van Tesla behoren al tot de snellere laadpalen, maar de Amerikaanse producent doet er nog een schepje bovenop. De V2-Superchargers worden opgevoerd naar 150kW.

Tesla Superchargers

Opladen van een elektrische auto blijft een vervelend punt. In de meeste gevallen duurt het lang om weer een fatsoenlijk bereik op te bouwen, maar het gaat beetje voor beetje de goede kant op. In Verenigde Staten heeft Tesla de Supercharger V3 geïntroduceerd, waarmee snelheden van 250kW kan worden gehaald. Helaas geldt dat niet voor Europa, wij moeten het doen met de Supercharger V2.

De V2-Superchargers was nog beperkt tot laden met 120kW, maar dat wordt gelukkig opgevoerd naar 150kW. Volgens Tesla zullen de meeste rijders een verbetering van de laadefficiëntie en pieklaadsnelheden zien. Exacte piekvermogen kan per auto verschillen.

Hoewel deze update de snelheid omhoog gooit, kunnen Tesla Model S, Model 3 en Model X rijders nog niet het onderste uit de kan halen. De Model X en Model kunnen namelijk met 200kW en de Model 3 zelfs met 250kW opgeladen worden.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments