donderdag, juni 20, 2024
HomeSoftwareScan en herken software beschikbaar via Klippa API

Scan en herken software beschikbaar via Klippa API

Software zorgt voor innovatie in vrijwel alle sectoren wereldwijd. In sommige sectoren is de innovatie sneller gegaan dan in andere sectoren. De accountancy sector is een van de sectoren waar de innovatie vaak wat minder snel gaat dan in andere gebieden. Over het algemeen is men hier vrij traditioneel en omdat de tolerantie voor fouten laag is experimenteert men minder graag met innovatieve oplossingen. Toch praat men In de accountancy sector al geruime tijd over robotic accounting. Robotic accounting is een vorm van boekhouden waarbij zo goed als alle boekhoudkundige stappen automatisch voor ondernemers worden afgehandeld. Een belangrijke onderdelen daarvan zijn E-facturatie, UBL en scan en herken. Laat scan en herken nou net een gebied zijn waar Nederlandse bedrijven flinke stappen in maken door machine learning toe te passen.

Klippa Scan en Herken

Wat is scan en herken?

Scan en herken software, ook wel OCR genoemd, is een techniek waarbij tekst op foto’s en scans van papieren documenten automatisch uitgelezen kan worden door een computer. Dit is handig voor het herkennen van bijvoorbeeld bonnen, facturen, contracten, paspoorten, boardingpasses, inkooporders, pakbonnen en nog vele andere opties. Zo hoeven mensen niet meer handmatig gegevens over te tikken in hun software of databases. Het resultaat is een enorme tijdsbesparing, hogere tevredenheid voor medewerkers en ondernemers en lagere kosten voor de bedrijven in allerlei sectoren. Scan en herken software kan op vele manieren gemaakt worden. De meest toekomstbestendige manier is op basis van machine learning en dan specifiek op basis van deep learning en NLP. Het Nederlandse bedrijf Klippa past deze technieken met succes toe met hoge kwaliteit resultaat tot gevolg. Recent heeft Klippa een OCR API gelanceerd waarmee eigenlijk iedereen automatische herkenning kan gebruiken in zijn eigen software.

Wat doet Klippa?
Klippa is een digitaliseringsbedrijf die slimme software inzet om administratieve processen in organisaties te verbeteren. Klippa heeft hiervoor diverse eigen oplossingen, zoals modules voor de verwerking van inkoopfacturen, declaraties en paspoorten. Deze oplossingen koppelen weer aan bestaande systemen zoals Exact Online, Exact Globe, Twinfield, Odoo, Xero en nog veel meer.

Waarom een scan en herken API?

De keuze om een scan en herken API te lanceren werd vooral gedreven vanuit klantvraag. Diverse partijen in de markt gebruikten totaaloplossingen van Klippa. Daar viel de hoge herkenningsgraad van de systemen op. Daaruit vloeide veelal de vraag of het mogelijk was de Klippa Scan en herken te integreren in eigen systemen. Om dit mogelijk te maken heeft Klippa begin 2019 een scan en herken API gelanceerd. Met deze API is het eenvoudig om eigen applicaties te ontwikkelen die deze technologie gebruiken.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments