zaterdag, mei 25, 2024
HomeGadgetsZo ziet de toekomst van het slot er uit

Zo ziet de toekomst van het slot er uit

Veiligheid begint bij bewustzijn. Het welbekende ezelsbruggetje van de Rijksoverheid “Ik blijf het toch zeggen, hoor. Raam dicht, licht aan, deur op slot.” is inmiddels in ieders geheugen gegrift maar is helaas niet voldoende inbraakwerend. Zorg daarom voor een goede slot.

SKG keurmerk

Stichting Kwaliteit Gevelbouw oftewel SKG is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk tests op sterkte en duurzaamheid. Hang- en sluitwerken die voldoende inbraakwerend zijn mogen de SKG keurmerk dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan. Zo wordt een cilinderslot met kerntrekbeveiliging aangeduid met SKG***. Een cilinder met SKG** heeft geen kerntrekbeveiliging. Deurcilinder kopen via Deur-cilindersloten.nl.

Kerntrekken

Een inbraakmethode dat veel wordt toegepast door inbrekers is kerntrekken. Bij deze inbraakmethode wordt er aan de voorkant van het cilinderslot een gat geboord en een schroef geplaatst, waardoor de cilinder vrij simpel met een tang uit de deur getrokken kan worden. Om deze veelvoorkomende criminaliteit tegen te gaan heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging als eis gesteld voor nieuwbouwwoningen.

NFC cilinderslot

Tegenwoordig wordt alles “smart” oftewel slim. Cilindersloten die de NFC-technologie ondersteunen kunnen geopend worden met een smartphone. Je telefoon dient dan natuurlijk wel over een NFC-chip te beschikken. Meeste nieuwe telefoons beschikken over zo’n chip.

Veiligheid

Enkel het sluiten van uw deuren en ramen of het aanzetten van licht wanneer je niet thuis bent is niet voldoende. Zorg daarom voor een goede slot. Alleen zo maakt u het inbrekers echt niet te makkelijk.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments