donderdag, juli 18, 2024
HomeGadgetsDronemaker DJI beperkt vliegmogelijkheden rond luchthavens

Dronemaker DJI beperkt vliegmogelijkheden rond luchthavens

Het komt steeds vaker voor dat het vliegverkeer stilgelegd wordt na meldingen van drones. Zo werd eind vorig jaar het vliegverkeer in Londen meerdere malen stilgelegd. Dronemaker DJI wil dat nu aanpakken en gaat vliegmogelijkheden van zijn drones beperken.

DJI Spark

De Chinese DJI is wereldwijd marktleider op het gebied van consumenten drones. Het bedrijf gaat vanaf eind februari de vliegmogelijkheden rond luchthavens beperken. DJI wil met een ingebouwde techniek een soort virtueel hek plaatsen rond landingsbanen van vliegtuigen.

De beperking houdt in dat DJI softwarematig om elke landingsbaan een rechthoekige zone instelt met een breedte van 1,2 kilometer. Aan weerszijden van het rechthoek bevindt zich een driehoekige zone waar drones ook niet mogen vliegen, omdat die ruimte door vliegtuigen gebruikt wordt om op te stijgen of te landen.

DJI beperkt vliegmogelijkheden

De dronemaker brengt in 32 Europese landen zijn Geospatial Environment Online 2.0-software uit. Deze nieuwe versie zorgt er voor dat vliegvelden straks beter beschermd zijn tegen eventuele rondvliegende drones. De nieuwe software kom later deze maand uit. Om het nieuwe systeem te implementeren, moeten wel de DJI Go 4-app en de firmware van de drones worden geüpdatet.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments