Dronemaker DJI beperkt vliegmogelijkheden rond luchthavens

Het komt steeds vaker voor dat het vliegverkeer stilgelegd wordt na meldingen van drones. Zo werd eind vorig jaar het vliegverkeer in Londen meerdere malen stilgelegd. Dronemaker DJI wil dat nu aanpakken en gaat vliegmogelijkheden van zijn drones beperken.

DJI Spark

De Chinese DJI is wereldwijd marktleider op het gebied van consumenten drones. Het bedrijf gaat vanaf eind februari de vliegmogelijkheden rond luchthavens beperken. DJI wil met een ingebouwde techniek een soort virtueel hek plaatsen rond landingsbanen van vliegtuigen.

De beperking houdt in dat DJI softwarematig om elke landingsbaan een rechthoekige zone instelt met een breedte van 1,2 kilometer. Aan weerszijden van het rechthoek bevindt zich een driehoekige zone waar drones ook niet mogen vliegen, omdat die ruimte door vliegtuigen gebruikt wordt om op te stijgen of te landen.

DJI beperkt vliegmogelijkheden

De dronemaker brengt in 32 Europese landen zijn Geospatial Environment Online 2.0-software uit. Deze nieuwe versie zorgt er voor dat vliegvelden straks beter beschermd zijn tegen eventuele rondvliegende drones. De nieuwe software kom later deze maand uit. Om het nieuwe systeem te implementeren, moeten wel de DJI Go 4-app en de firmware van de drones worden geüpdatet.

Het laatste nieuws

iPad Pro 11-inch (2020) 128GB WiFi + Cellular actie – €877,25

De jacht op de iPad Pro 11-inch (2020) kan beginnen! De iPad Pro met WiFi + Cellular kost slechts 877,25 euro bij...

Games worden gemiddeld 10 euro duurder

Games kosten al sinds 2005 een euro of zestig, maar dat gaat binnenkort veranderen. Waar films en muziek steeds duurder worden, is...

Playstation Plus 12 maanden €42,99

Verschillende retailers zijn vandaag begonnen met speciale Playstation Plus deals. Zo is een 12 maanden Playstation Plus abonnement nu al verkrijgbaar vanaf 42,99 euro.

PlayStation Plus games juli 2020 zijn live

Voor de PlayStation Plus-abonnees onder ons is het vandaag dan zover! Vanaf vandaag kunnen PS Plus bezitters aan de slag met de onderstaande gratis...

iOS 13.5.1 zorgt voor batterijproblemen bij iPhone en iPad

Heb je het idee dat je iPhone- en/of iPad-batterij sneller leegloopt? Dan ben je niet alleen. Een groot aantal iOS-gebruikers klagen sinds...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox