donderdag, juni 13, 2024
HomeAppsMark Zuckerberg overweegt fusie WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger

Mark Zuckerberg overweegt fusie WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger

Eerder deze maand schreef The New York Times dat Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, van plan zou zijn om de berichtendiensten van de sociale media WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger samen te voegen.

WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger

Na de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers bevestigde Mark Zuckerberg de geruchten. Het sociale netwerk overweegt om zijn apps met elkaar te fuseren.

Door WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger samen te voegen wil Facebook ervoor zorgen dat chatten via alle diensten overal even veilig is. Alle diensten zouden dan voorzien zijn van end-to-end encryptie. Dat is momenteel niet het geval bij sommige diensten.

Ook wil het sociale netwerk ervoor zorgen dat haar gebruikers niet continu tussen apps hoeven te wisselen. Nu zouden gebruikers van onder meer de Marktplaats functie in Facebook bijvoorbeeld naar WhatsApp overschakelen om op een advertentie te reageren, terwijl Facebook Messenger ook beschikbaar is.

De fusie tussen de drie apps zou niet dit jaar plaatsvinden. Facebook onderzoekt nog of en hoe dit het beste uitgevoerd zou moeten worden.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments