zaterdag, mei 25, 2024
HomeGadgetsRed Dead Redemption 2 uitgever sleept detectivebureau Pinkerton voor de rechter

Red Dead Redemption 2 uitgever sleept detectivebureau Pinkerton voor de rechter

Take-Two Interactive, uitgever van onder meer Red Dead Redemption 2 en Grand Theft Auto V, is in een juridische strijd met het Amerikaanse detectivebureau Pinkerton Consulting & Investigations verwikkeld. Het detectivebureau wil namelijk geld hebben van Take-Two, omdat er Pinkerton agenten in de game Red Dead Redemption 2 voorkomen.

Pinkerton

Pinkerton

Securitas AB, het moederbedrijf van het detectivebureau, is van mening dat er indruk wordt gewekt dat er een connectie is met het hedendaagse detectivebureau. Securitas heeft om deze reden een aanmaning naar uitgever Take-Two gestuurd. Securitas wil royalty’s ontvangen voor het gebruik van de merknaam Pinkerton.

Uitgever Take-Two is van mening dat betaling niet nodig is, omdat Pinkerton agenten een deel uitmaken van de geschiedenis van de Verenigde Staten. Detectives hebben onder die naam echt bestaan en dat historische feiten onder fair use vallen.

“Pinkerton kan het merkrecht niet gebruiken om zich het verleden toe te eigenen en makers zo te verhinderen historische referenties naar Pinkerton-agenten in het Amerikaanse Westen toe te voegen”, aldus de aanklacht van Take Two.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments