zaterdag, mei 18, 2024
HomeComputerComputeraccessoires die je echt moet hebben

Computeraccessoires die je echt moet hebben

We hebben tegenwoordig allemaal wel een smartphone op zak. Telefoons van tegenwoordig worden alsmaar duurder. Zo kost de nieuwste iPhone Xs Max met 64GB opslagruimte maar liefst 1259 euro. Flinke prijskaartje of niet? Je geeft ook nog eens geld uit aan accessoires. Naast een telefoon hebben velen ook een MacBook in huis. Waarom zou je dan geen computeraccessoires voor je peperdure MacBook kopen?

Computeraccessoires

Mijn huidige MacBook Pro met Touch Bar heb ik in 2016 gekocht voor 3559 euro. Ik ben gek ik weet het. Sindsdien hebben nieuwe MacBook Pro’s helaas geen standaard usb-aansluiting, maar een usb-c-aansluiting. Zo’n aansluiting brengt natuurlijk vele voordelen met zich mee, maar meeste computeraccessoires zijn helaas niet voorzien van zo’n aansluiting.

USB‑C-naar-USB-adapter

Om de nieuwe MacBook Pro zo dun mogelijk te maken heeft Apple de laptop voorzien van vier usb-c-poorten. Een standaard USB- of HDMI-kabeltje kan je helaas niet aansluiten zonder een extra verloopkabeltje. Wel kunnen de nieuwe usb-c-aansluitingen behalve USB- ook HDMI- en Thunderbolt 3-signalen doorgeven. Met een USB‑C-naar-USB-adapter kun je alsnog al je randapparatuur aansluiten.

USB‑C-naar-Lightning-kabel

Je zou verwachten dat alle Apple-producten zonder de tussenkomst van een extra adapter met elkaar verbonden zouden worden. Dat is helaas niet waar. Apple levert een standaard USB-kabel bij aankoop van een iPad of iPhone en je MacBook ondersteunt dat niet. Heel krom, maar het is waar. Je zou de USB‑C-naar-USB-adapter kunnen gebruiken, maar twee dingen gebruiken om je iOS-apparaat te syncen of opladen is geen gezicht.

Om deze reden heb ik een USB‑C-naar-Lightning-kabel gekocht. We hebben nou eenmaal ruim 3600 euro uitgegeven, dus 25 euro voor een kabeltje kan er nog wel bij.

Laptoptas

Laatste maanden ben ik erg actief geweest met het maken van YouTube video’s. Inmiddels heb ik bijna 6000 abonnees. Dat betekent dat ik heel wat uren op mijn laptop heb gezeten. Ben geen holbewoner en dat doe ik niet altijd thuis, een terrasje hier, een cafeetje daar. Mijn laptop wil ik dan onderweg natuurlijk goed beschermen tegen eventuele ongelukken. In het verleden heb ik wel eens een sleeve gebruikt, maar continue iets in je handen hebben is niet fijn.

Om deze reden heb ik een laptoptas gekocht van het merk Knomo. Zo’n dure laptop wil ik natuurlijk optimaal kunnen beschermen. Naast bescherming moet het ook nog eens stijlvol zijn. Knomo producten zijn gemaakt van uitsluitend de mooiste materialen en sluiten naadloos aan bij je Apple-producten en laat je deze gebruiken in stijl. Naast computeraccessoires heeft Knomo ook cases en sleeves voor de iPhone en iPad.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments