woensdag, juni 19, 2024
HomeGadgetsNieuwe iPhone? Dit kun je doen met je oude iPhone

Nieuwe iPhone? Dit kun je doen met je oude iPhone

Het internet wordt helemaal gek: geruchten gaan rond dat er weer een nieuwe iPhone aankomt. Rond september zou de opvolger van iPhone X ten tonele moeten verschijnen. En jij moet het nieuwste Apple oogappeltje natuurlijk hebben! Dan is de kans groot dat jouw oude iPhone ongebruikt in de la verdwijnt. Zonde, een oude smartphone kun je namelijk prima (her)gebruiken. Met deze handige tips geef je bijvoorbeeld je oude iPhone een tweede leven.

Nieuwe iPhone

Je oude iPhone als beveiligingscamera

Kan de beveiliging bij je thuis wel een upgrade gebruiken? Je kunt je oude iPhone hergebruiken als beveiligingscamera. Enige voorwaarde is een goede camera en een internetverbinding. Je oude iPhone heeft beide, dus die is hier perfect voor. De wat nieuwere oude iPhones, zoals de iPhone 6, hebben namelijk goede 8-megapixelcamera’s waarmee je duidelijk ziet wat er allemaal om je huis gebeurt. Oók als je niet thuis bent. Voor de papa’s en mama’s is er een andere mooie functie: de oude iPhone hergebruiken als babyfooncamera!

Zo stel je een iPhone in als beveiligingscamera

Om te beginnen heb je een oude iPhone nodig. Hij moet verbonden zijn met internet en de app Manything (of een soortgelijke andere app) hebben. Pak ook je nieuwe iPhone erbij, want die heb je ook nodig.

Zo stel je de app in:

 • Download de app op je oude iPhone
 • Kies Recorder
 • Download de app op je nieuwe iPhone
 • Kies Viewer
 • Je oude iPhone is nu een beveiligingscamera!

Op je nieuwe iPhone kun je dan op afstand de omgeving in de gaten houden.

Je oude iPhone als e-reader

Is het scherm van je oude smartphone nog helemaal in orde? Dan kun je ‘m ook goed als e-reader gebruiken. Ook op een telefoon kun je namelijk e-boeken lezen en dat scheelt weer het kopen van een speciale e-reader. De de iPhone 7 van Apple heeft een 4,7-inch scherm en dat is groot genoeg om lekker op te lezen. Wil je niet gestoord worden? Verbreek dan de wifi-verbinding van de oude smartphone en haal de simkaart eruit. Ongestoord leesplezier!

E-books op je oude iPhone zetten

Je kunt op verschillende manieren e-boeken op je oude iPhone zetten. Dit kan handmatig met de Boeken-app, die standaard op elke iPhone staat. Verbind ‘m met een kabel aan je computer en zet de boeken vanaf daar naar je oude iPhone. Je kunt de e-boeken ook via internet op je oude iPhone zetten. Bijvoorbeeld via bol.com en Amazon. Boek lenen? Dat kan via onlinebibliotheek.nl.

Je oude iPhone als wekker

Als je een strikte no cellphone policy in de slaapkamer hebt, dan gebruik je jouw gloednieuwe iPhone niet als wekker. Hoeft ook helemaal niet: gebruik daarvoor gewoon je oude iPhone! Haal de simkaart eruit voor een ongestoorde nachtrust. De wekker-app die standaard op de iPhone staat heeft aardig wat keuze. Hier kun je ‘Bedtijd’ instellen, waarbij je aangeeft hoeveel uur je wilt slapen. Je krijgt dan een berichtje van de iPhone dat het tijd is om te slapen. Met deze functie heeft de telefoon ook rustig opbouwende wekkergeluiden, zodat je langzaam en uitgerust wakker wordt.

Je oude iPhone als spelletjescomputer

Vinden je kinderen het fantastisch om spelletjes op je telefoon te spelen, maar zie jij al duizend barsten in je nieuwe iPhone scherm? Je oude iPhone is een ideale spelletjescomputer voor kinderen. Wat leuke spelletjes voor je kids:

 • Zappelin-app: de leukste cartoons en kinderseries kijken
 • Fruit Ninja: supersnel digitaal fruit snijden
 • Lego Kids: op avontuur met je favoriet Lego-personages
 • Pokémon Go: actief op stap om alle Pokémon te vangen

Je oude iPhone als reismaatje

Een spiksplinternieuwe iPhone meenemen op vakantie is een beetje spannend. Neem dan je oude iPhone mee op vakantie. De camera van een oude iPhone doet nog prima dienst om vakantiefoto’s en video’s te maken. De iPhone 6 bijvoorbeeld heeft een 8 megapixelcamera met TrueTone-flitser aan de achterzijde. De flitser zorgt ervoor dat kleuren levensecht naar voren komen. Ook kun je met de iPhone 6 in Full HD filmen, voor de beste filmpjes tijdens je safari in de Balinese jungle.

Je oude iPhone verkopen of recyclen

Als je jouw oude iPhone toch écht niet meer gebruikt, kun je ‘m beter wegdoen. Dat kan op meerdere manieren.

iPhone recyclen

Wat je ook met je oude iPhone doet, gooi ‘m niet bij het grofvuil. In je oude, onbruikbare telefoon zitten namelijk ontzettend veel onderdelen van waarde. Denk bijvoorbeeld aan zilver, goud en koper. Wat je het beste kunt doen is je oude iPhone recyclen. En het mooie is: je krijgt hier vaak een leuk bedrag voor terug. Apple heeft hier op zijn website het eigen GiveBack-initiatief voor. Je kunt je oude telefoon ook aan het goede doel schenken, zoals Stichting AAP, Unicef of ReCell. Zij recyclen hem dan en met de opbrengst steun je de organisatie.

iPhone verkopen of inruilen

Is je iPhone nog in goede staat? Dan kun je hem ook verkopen. Meest voor de hand liggende manieren zijn via Marktplaats of aan vrienden en familie. Ze hoeven dan alleen een Sim Only abonnement af te sluiten et voilà, je oude iPhone heeft een nieuw leven. Wanneer je jouw iPhone verkoopt, is het belangrijk dat je zorgt dat deze helemaal leeg is en is teruggezet naar fabrieksinstellingen.

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Met deze stappen zet je je oude iPhone terug naar de fabrieksinstellingen:

 • Ga naar het Instellingenmenu
 • Kies Algemeen
 • Kies Stel opnieuw in
 • Kies nu voor Wis alle inhoud en instellingen
 • Voer je wachtwoord in om te accepteren
 • Helemaal opgeschoond!

Nieuwe iPhone: blijf op de hoogte

Nu je weet wat je met je oude iPhone kunt doen, ga jij natuurlijk voor die nieuwste smartphone van Apple. Wie weet verschijnt de nieuwste iPhone al eerder dan je denkt… Laat je mailadres achter op de pagina van KPN en zij houden je op de hoogte van het laatste iPhone nieuws.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments