zaterdag, juni 22, 2024
HomeGamingSony stopt Playstation Vita verkoop

Sony stopt Playstation Vita verkoop

Sony lanceerde de opvolger van de zeer succesvolle PlayStation Portable in 2012. De PlayStation Vita was/is een prachtig ding, maar heeft het succes van de PSP nooit kunnen evenaren. Nu na zes jaar lijkt het afgelopen te zijn met de handheld van Sony.

PlayStation Vita

PlayStation Vita

De PlayStation Vita voorraden zijn zeer schaars. Je ziet ze zelden in de winkelschappen, ook de games lijken verdwenen.

In 2016 ging er al een gerucht dat Sony zou stoppen met de PS Vita. Op de vraag of de verkoop daadwerkelijk gestopt is, wilde Sony Benelux destijds niet inhoudelijk reageren. Zij lieten alleen weten dat er niets te melden was.

Waarom de PS Vita niet succesvol werdt kan ik zelf alleen maar verwijten aan Sony zelf. Het Japanse bedrijf stopte namelijk al snel de ondersteuning wat betreft Triple-A-games. Geheugenkaartjes waren ook nog eens veelte duur.

De verkopen vielen tegen en Sony doopte het tot een soort indie-platform. Er verschijnen nog steeds enkele games voor de PS Vita, maar deze zijn ook gewoon op de PS4 speelbaar.

Sony heeft nu via een tweet laten weten dat de PlayStation Vita niet meer verkrijgbaar is in Spanje. Dit is het eerste officiële bericht vanuit Sony dat men de PlayStation Vita verkoop stopt.

Zal Nederland binnenkort volgen?

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments