zaterdag, mei 18, 2024
HomeAppsWhatsApp-oprichter: "Verwijder Facebook-account" #DeleteFacebook

WhatsApp-oprichter: “Verwijder Facebook-account” #DeleteFacebook

Brian Acton, medeoprichter van WhatsApp, schrijft in een tweet dat mensen hun Facebook-account moeten verwijderen. Daarmee sloot hij zich aan bij de #DeleteFacebook beweging die Facebook-gebruikers oproept om het sociale netwerk te verlaten.

#DeleteFacebook

#DeleteFacebook

Aanleiding is een schandaal rond Cambridge Analytica. Dat bedrijf speelde een rol in de verkiezingscampagne van president Donald Trump. Cambridge Analytica zou persoonlijke informatie van maar liefst 50 miljoen Facebook-gebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken.

Brian Acton en Jan Koum verkochten in 2014 WhatsApp aan Facebook. Het sociale netwerk had destijds 19 miljard dollar aan geld en aandelen betaald voor de overname. Brian Acton verliet Facebook vorige jaar om een andere organisatie op te richten.

Onder de hashtag #DeleteFacebook roepen Twitter-gebruikers massaal anderen op om hun Facebook-account te verwijderen. De hashtag was gisteren in onder andere het Verenigd Koninkrijk trending.

Tot slot heeft een groep investeerder Facebook voor de rechter gesleept. Ze voelen zich misleid en eisen compensatie voor de knauw die het aandeel heeft gekregen door de affaire over misbruik van gebruikersgegevens.

Deze week verloor Facebook bijna 10 procent van de waarde. Daardoor werden beleggingen van investeerders in Facebook ook minder waard.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments