zaterdag, mei 25, 2024
HomeGadgetsApple loopt met Face ID twee jaar voor op de rest

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op de rest

De Apple iPhone X ontgrendel je met je gezicht. Volgens het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zou gezichtsherkenning oftewel Face ID handiger en veiliger zijn dan vingerafdrukherkenning oftewel Touch ID.

Face ID

Face ID

Het ontgrendelen van je smartphone met gezichtsherkenning is niet nieuw. Android had het al, maar dat werkte nog met de eenvoudige camera. Daardoor was gezichtsherkenning nog geen snelle, veilige en nauwkeurige manier om je toestel te ontgrendelen, zeker niet in het donker.

iPhone X gebruikers kunnen hun toestel ontgrendelen via een scan van hun gezicht. Dat werkt door middel van een projector die met een enorm aantal onzichtbare stipjes een 3D-scan van het gezicht maakt.

Reuters schrijft op basis van drie grote fabrikanten van smartphone onderdelen dat Android-toestellen pas in 2019 de mogelijkheid krijgen om zo’n 3D-scan te maken van gezichten.

Er zou een tekort aan essentiële onderdelen zijn voor dit soort technologie. De massale komst van 3D-scanners in smartphones zou daarom pas volgend jaar gebeuren.

De iPhone X kwam vorig jaar november op de markt. Apple zou een voorsprong van zo’n twee jaar hebben op Android-concurrenten.

https://www.youtube.com/watch?v=EjmPqZRu1ec

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments