zondag, juni 16, 2024
HomeGadgetsApple ontwikkelt voor het eerst eigen schermen

Apple ontwikkelt voor het eerst eigen schermen

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zou voor het eerst zijn eigen beeldschermen willen maken. Apple zou volgens de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg in een geheime fabriek werken aan beeldschermen met de micro-led-techniek.

Micro-led

Micro-led

Volgens Mark Gurman is de fabriek vlakbij het hoofdkantoor van Apple en worden er op kleine oplage micro-led-schermen geproduceerd.

Apple nam in 2014 de start-up LuxVue over. LuxVue werkte destijds al aan micro-led. Door de hoge moeilijkheidsgraad zou Apple de pogingen bijna hebben gestaakt, nu zou de ontwikkeling echter in een vergevorderd stadium zijn.

Het Amerikaanse bedrijf koopt al jaren schermen van derden. Zo gebruikte Apple door de jaren heen schermen van onder meer Sharp, LG Display en Japan Display. De iPhone X heeft een OLED-scherm van Samsung. Met een eigen micro-led-scherm wil Apple zich onderscheiden van de concurrentie.

Micro-led-schermen hebben dezelfde kenmerken OLED-schermen, maar zijn niet van organisch materiaal gemaakt. Daardoor hebben de schermen in potentie een nog hoger contrast en vollere kleuren, maar zijn feller, dunner en energiezuiniger dan OLED. Bovendien zou microled geen last hebben van ingebrande beelden.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments