dinsdag, juni 25, 2024
HomeGadgetsTechnische mogelijkheden Dashcam

Technische mogelijkheden Dashcam

De dashcam was al erg populair in het buitenland en nu begint het ook in Nederland erg populair te worden. Zo is het bijvoorbeeld in Rusland zelfs verplicht om een dashcam te plaatsen in je auto. In Engeland worden huurauto’s standaard uitgerust. Een camera in je legt alles vast en zorgt voor voldoende bewijsmateriaal bij verkeersongevallen of vandalisme. Roekeloze inhaalacties, verkeersruzies, vandalisme, u legt het allemaal vast.

Dashcam

Dashcam

Dashcams worden dus steeds populairder en het aanbod wordt alsmaar groter. De keuze voor u als consument wordt hierdoor vanzelfsprekend lastiger. Hieronder treft u alle mogelijkheden van een autocamera zodat u een juiste keuze kan maken.

Resolutie

Resolutie van een dashcam vindt ik persoonlijk wel erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de opgenomen beelden scherp zijn en de kentekens goed leesbaar zijn. Ik adviseer dan ook om minimaal een Full HD dashcam te kopen. Qua prijs verschilt het niet enorm, maar zo beschikt u wel over een goed helder beeld. Je hebt dashcams die filmen in HD 720p, Full HD 1080p, 2K en 4K-resolutie.

Kijkhoek

Als je een camera in je auto stopt wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien. Hoe groter de kijkhoek van een camera is des te meer je zult zien. Een dashcam met een kijkhoek van 170 graden zie je niet alleen wat er voor de camera gebeurt, maar kan je bijvoorbeeld ook een zijstraat in kijken. Meeste camera’s zijn voorzien van een kijkhoek van maar 130 graden.

Loop recording

Loop recording wil zeggen dat je camera altijd blijft opnemen, ook al is je geheugenkaart vol. Een geheugenkaartje heeft natuurlijk zijn beperkingen en raakt een keer vol. Als het geheugen vol raakt worden nieuwe beelden automatisch over de oude beelden overgeschreven.

Niet alle camera’s beschikken over Loop recording. Als de geheugenkaart vol raakt stopt het met filmen en dien je het eerst leeg te maken of een andere geheugenkaartje erin te stoppen.

Motion detection

Vergeet je vaak dingen? Dan is motion detection zeker iets voor jou! Dankzij deze functie hoef je nooit meer je dashcam aan te zetten. Hij zal namelijk automatisch starten met filmen zodra er beweging wordt geconstateerd.

Night Vision

Rijdt u regelmatig in de avonduren? Dan is een autocamera met night vision functie zeker een aanrader. Dankzij infrarood leds krijg je ook in het donker scherp beeld te zien.

GPS

Duurdere dashcams zijn uitgerust met een GPS module. Deze registreert via de GPS waar u heeft gereden en hoe hard. Dit kan zeer waardevol zijn voor je zelf of voor je verzekering. Zo kan je exact aantonen hoe hard je reed en de exacte locatie waar een ongeval plaats vond.

G-Sensor

Zodra de G-Sensor een schok voelt worden de opgenomen beelden direct vergrendeld opgeslagen op je geheugenkaart. Dit kan niet automatisch worden overschreven zodra je sd kaartje vol raakt. Zo heeft u altijd dat moment wat voor u zo belangrijk is.

Parking mode

Het is verstandig om de parking mode van je dashcam aan te laten staan. Als er iemand tegen uw auto rijdt, begint de autocamera direct met filmen. Je hebt dan bewijsmateriaal voor je verzekering en politie.

Waar te koop?

123Carcam is een betrouwbare website waar je onder meer terecht kunt voor je dashcam.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments