woensdag, juni 19, 2024
HomeSmartphoneDe nieuwste telefoons van het MWC 2018

De nieuwste telefoons van het MWC 2018

Op de grootste telefoonbeurs ter wereld, het Mobile World Congress in Barcelona, toonden fabrikanten de afgelopen week het beste dat ze te bieden hebben. Wat er zoal voorbijkwam? Camera’s waarbij de tijd stil lijkt te staan, een ‘bananentelefoon’ en randloze telefoons voor prikkie. Kortom, wil je je Sim Only verlengen? Dan komt er weer genoeg betaalbaars aan dat je in combinatie met een Sim Only abonnement kunt gebruiken. Reden genoeg om een kijkje met je te nemen naar al het moois dat het ‘MWC’ dit jaar te bieden had!

MWC 2018

Wat is het Mobile World Congress?

Wat is het MWC SimyoHet Mobile World Congress (ook wel MWC genoemd) is een Tech-beurs waar fabrikanten elk jaar nieuwe telefoons en technieken presenteren. Het vindt plaats in Barcelona en is de grootste telefoonbeurs ter wereld. Op dit evenement komen jaarlijks meer dan 100.000 mensen af. Behoorlijk imposant. Zeker als je nagaat dat het MWC alleen toegankelijk is voor het bedrijfsleven en media, en dus niet voor consumenten.

De grootste aankondigingen op het MWC

Ook dit jaar pakten veel fabrikanten weer groots uit op het MWC. Dit zijn de belangrijkste aankondigingen.

Samsung Galaxy S9 en S9+: randloos ontwerp en uitgebreide cameramogelijkheden

De Galaxy S9 en S9+ zijn de twee toptelefoons van Samsung voor dit jaar. Dat zie je er ook wel aan af. Ze hebben een modern, vrijwel randloos uiterlijk en een scherm met een ontzettend hoge Quad HD+-resolutie. Dit is twee keer zo scherp als de Full HD-resolutie van veel tv’s. De smartphone heeft krachtige hardware en veelzijdige camera’s. Hierdoor zijn de Galaxy S9 en S9+ waarschijnlijk twee van de beste telefoons van dit jaar. Daar zit wel een behoorlijk kostenplaatje aan vast: ze kosten 849 en 949 euro.

Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact: prima hardware en vernieuwd design

Ook Sony onthulde twee toppers op het MWC. De Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact hebben een vernieuwd ontwerp: het design is een stuk randlozer dan dat van eerdere Sony’s. De smartphones hebben een krachtige processor (de Snapdragon 845, een van de krachtigste ooit) en een indrukwekkende 19 megapixelcamera. Hiermee kun je super slowmotionvideo’s in Full HD opnemen in 960 frames per seconde. Uniek! Ook deze telefoons hebben niettemin een stevig prijskaartje: ze komen uit voor 599 euro (voor de Compact) en 799 euro (voor de Xperia XZ2).

Nokia 7 Plus: beveiligingsgarantie van Android One en goede prijs

Een betaalbaar alternatief voor de toppers hierboven is de Nokia 7 Plus. Deze smartphone heeft een mooi metalen ontwerp met een goed Full HD-scherm. In het apparaat zit een effectieve Snapdragon 660-processor en een riante hoeveelheid werkgeheugen: 4 GB. Groot voordeel is dat het Android One heeft, wat garandeert dat de telefoon twee jaar lang de beste beveiligingsupdates van Google krijgt! En dat voor een stuk schappelijkere prijs van 399 euro. Kortom: een telefoon om in de gaten te houden.

Dit zagen we ook nog op het MWC

Naast dure telefoons kwamen er op het MWC genoeg betaalbare modellen uit die zeker interessant zijn.

Wiko View2 en View2 Pro: futuristische ontwerp voor Sim Only-waardige prijs

De Franse fabrikant Wiko bracht twee interessante telefoons uit, de View2 en View2 Pro. Qua uiterlijk vrijwel hetzelfde. En precies dat uiterlijk zorgt ervoor dat de Wiko’s eruit steken. Het ontwerp is namelijk heel randloos (en oké: misschien een beetje afgekeken van de iPhone X). Maar dan voor een veel lagere prijs van 199 en 299 euro. De hardware kan zich niet meten met de duurste telefoons, maar voor normaal dagelijks gebruik zijn de View2-smartphones meer dan geschikt.

Wiko bewijst met de View2 en View2 Pro dat telefoontrends best snel ook in betaalbare modellen verwerkt kunnen worden. Precies een jaar geleden ontketende Samsung met de Galaxy S8 namelijk een randloze revolutie voor smartphones. En nu brengt Wiko dus een telefoon in het lage middensegment qua prijs ook zo’n randloos exemplaar uit. Leuk om te zien!

Android Go-smartphones: snel en goedkoop

Nog iets dat regelmatig op het MWC voorbijkwam: Android Go-telefoons! En dat is mooi, want Android Go is een afgeslankte versie van Android speciaal voor goedkopere smartphones met minder krachtige hardware. Ook deze telefoons werken dankzij Android Go heel snel en vloeiend. En daardoor worden de aller betaalbaarste smartphones van rond de 100 euro een stuk beter. Voorbeelden van Android Go-telefoons die op het MWC debuteerden: de Alcatel 1X en Nokia 1.

De bananentelefoon van Nokia: Nokia 8810!

Het MWC staat bol van de aankondigingen van nieuwe toptelefoons en fabrikanten kijken vooral naar de toekomst. Toch verscheen er ook een wel heel bijzonder retromodel. HMD, de fabrikant van Nokia-telefoons, bracht namelijk een nieuwe versie uit van de legendarische Nokia 8810. Dit is de ‘futuristische’ slidertelefoon die je misschien wel kent uit de film The Matrix. HMD doet met dit legendarische model hetzelfde als wat het vorig jaar met de Nokia 3310 deed: een legendarisch model in een modern jasje uitbrengen.

De nieuwe Nokia 8810 lijkt veel op het originele model uit 1996, maar biedt wel allerlei nieuwe functies. Het is weliswaar geen smartphone, maar toch staan er een aantal onmisbare apps op. Hieronder ook Facebook en een internetbrowser en naar verwachting komen er binnenkort nieuwe populaire apps op de telefoon te staan. De Nokia 8810 komt onder andere uit in het bananengeel en lijkt daarmee, door zijn gebolde vorm, net een bananentelefoon! En het mooie is: hij komt voor 95 euro op de markt.

Een mooi begin van 2018

Op het MWC kwamen veel betaalbare telefoons uit met technieken en functies die tot voor kort alleen waren weggelegd voor de allerduurste telefoons. En dat is goed nieuws als je een nieuw, betaalbaar toestel voor bij het beste Sim Only abonnement zoekt. Inmiddels kun je voor een mooie, scherpe prijs ook ‘premium’ toestellen kopen met van alles erop en eraan. Denk bijvoorbeeld aan het randloze ontwerp van de Wiko View2. Of de vingerafdruksensors in talloze nieuwe ‘midrangers’. Of gezichtsherkenning in betaalbare modellen. Dit soort mogelijkheden zijn dus alláng niet meer alleen voorbestemd voor smartphones die je een half maandsalaris kosten.

Wat vind jij de mooiste techniek of functie die nu in een betaalbare smartphone zit?

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments