zaterdag, mei 25, 2024
HomeSmartphoneTelefoon reparatie tips: zelf doen of laten doen?

Telefoon reparatie tips: zelf doen of laten doen?

Het kan natuurlijk iedereen overkomen dat je telefoon tijdens het gebruik uit je handen glipt en op de grond valt. Vaak heeft een dergelijke actie schade aan het toestel tot gevolg. Als je tevreden bent met je toestel hoef je natuurlijk geen nieuwe te kopen. Maar waar moet je bij een telefoon reparatie eigenlijk allemaal op letten?

Telefoon reparatie

Telefoon reparatie

Een barst in het scherm of een kapotte microfoon? Dan is het hoog tijd om je handen uit de mouwen steken. Wat kun je zelf repareren en wat is verstandiger om te laten repareren?

Garantie

Als je telefoon stuk ging onder de garantievoorwaarden, dan heb je recht op een kosteloze reparatie door de fabrikant. Als het toestel door een fout van je zelf is stuk gegaan dien je zelf voor de kosten op te draaien.

Wat kan er gerepareerd worden?

Eén van de meest voorkomende schade is een barst in het scherm. Gelukkig is het te vervangen. Hierbij wordt het schermpaneel, het touchscreen en de beschermlaag over het scherm vernieuwd.

Je toestel kan nog prima werken, maar als je microfoon defect is heb je er eigenlijk niks meer aan. Gelukkig kan bij de meeste telefoon de microfoon vervangen worden.

We maken allemaal wel eens foto’s. Als je een zwart beeld ziet tijdens het nemen van een foto is je camera stuk. Wees gerust: ook een kapotte camera is te repareren.

Als je batterij binnen de kortste keren na het opladen alweer leeg is, is deze waarschijnlijk stuk. Je dient dan een nieuwe batterij in je toestel te plaatsen.

Waterschade en extreme valschade is helaas niet te repareren.

Zelf repareren

Als je ervoor kiest om je toestel zelf te repareren heb je het juiste gereedschap nodig. De standaard schroevendraaiers die je in je gereedschapskist heb liggen heb je niets aan. Telefoon van tegenwoordig hebben piepkleine schroevendraaiers nodig. Zo heeft iFixit een reparatieset waarmee je je smartphone kan repareren.

Met het juiste gereedschap kom je niet ver. Je hebt ook de onderdelen nodig wat je wilt vervangen aan je toestel.

Zelf repareren is natuurlijk niet zo eenvoudig. Het is verstandig om wat instructievideo’s te bekijken hoe je de telefoon kunt repareren.

Laten repareren

Als het je niets lijkt om zelf te repareren kan je het natuurlijk laten repareren. In veel steden zijn er telefoon reparatie zaken waar je terecht kunt. Het is natuurlijk verstandig om van te voren de ervaringen van anderen te lezen. Op internet kun je vaak recensies vinden. Zo heb je een beter beeld van de kwaliteiten van zo’n reparatiezaak.

The Repair House is een van de reparatie centra’s waar je smartphone kunt laten repareren. Ze hebben filialen in Valkenswaard, Eindhoven, Vianen en Amersfoort. De schade en defecten aan uw toestel worden vakkundig en professioneel opgelost.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments