donderdag, juni 20, 2024
HomeGamingSony komt uiteindelijk toch met een PS5

Sony komt uiteindelijk toch met een PS5

Sinds de onthulling van de PS4 Pro en de Xbox One X zijn gamers een beetje bang geworden dat game consoles hetzelfde levenscyclus gaan krijgen als smartphones. Van de laatst genoemde wordt jaarlijks een nieuwe versie gelanceerd. De Duitse website Golem vroeg aan Shawn Layden, voorzitter Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, naar de toekomst van de game consoles.

PS5 concept
PS5 concept

PS5

Shawn Layden geeft aan dat game consoles niet hetzelfde levenscyclus gaan krijgen als smartphones, maar zegt wel dat er vroeg of laat een PS5 komt. Dat zal het volgende stap zijn van Sony.

De beste man zegt verder dat er nooit een exclusieve game komt voor enkel de PS4 Pro. Alle games die worden gelanceerd zullen op alle drie de consoles speelbaar zijn; de PS4, PS4 Slim en de PlayStation 4 Pro.

Tijdens de presentatie van de PS4 Pro zei Mark Cerny, Lead System Architect bij Sony, destijds het volgende; “Ik geloof in generaties, generaties zijn een goede zaak. De PlayStation 4 Pro valt nog in de huidige generatie, maar wij verwachten wel dat er nog een volgende generatie gaat komen. Echter zal het nog wel een tijdje duren voordat de PlayStation 5 komt”.

Tot slot vertelt Shawn Layden over de markt van vroeger en van vandaag. In het verleden werden belangrijke releases altijd in het laatste kwartaal van het jaar uitgebracht. Nu kunnen we top games op vrijwel iedere moment uitbrengen. Zo verscheen Horizon Zero Dawn in februari en deze was zeer succesvol. Batman: Arkham Knight verscheen direct na de E3 en de vraag het spel was ongelooflijk.

[table id=23 /]

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments