zaterdag, mei 25, 2024
HomeGadgetsBesparen op je printerinkt

Besparen op je printerinkt

Tegenwoordig kun je voor een paar tientjes al een printer kopen, maar de printerinkt blijft wel echter prijzig. Even iets uitprinten is natuurlijk wel erg handig. Als het afdrukken goedkoper kan dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. De onderstaande tips helpen je om te besparen op je printerinkt.

Besparen op je printerinkt

Besparen op je printerinkt

Printerinkt kun je tegenwoordig in allerlei winkels kopen, dus daar ligt het probleem niet. Je wilt natuurlijk besparen op je printerinkt en je wilt niet altijd de hoofdprijs betalen. In de meeste gevallen zijn webshops goedkoper dan een winkel.

Klooncartridges

Een goede printer kun je tegenwoordig al voor minder dan 100 euro aanschaffen, maar de grootste kostenpost is niet de printer, maar de inkt of toner.

Originele cartridges en toners zijn vaak erg duur. Met een alternatief oftewel een kloon bespaar je een hoop geld. Bij inkjetprinters gemiddeld wel 75 procent en bij laserprinters ruim 60 procent. Helaas is er niet voor iedere printer een alternatieve cartridges of toners beschikbaar.

Print in grijswaarden

Gekleurde inkt is veel duurder dan zwarte inkt. Als kleur niet belangrijk is kan je beter in zwart afdrukken. Bij je instellingen selecteer je afdrukken in grijswaarden voordat je afdrukt.

Negeer waarschuwingen

De meeste printers waarschuwing je ruim van te voren als een van de inktcartridges bijna leeg is. Na zo’n waarschuwing kun je nog flink wat pagina’s printen. Vervang de cartridge pas als je ziet dat de afdrukkwaliteit zichtbaar afneemt.

Kies een andere lettertype

Dit is wel een interessante bespaar tip. Uit onderzoek van de Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports blijkt dat het ene lettertype meer inkt verbruikt dan het andere.

  • Times New Roman: 27% minder dan Arial
  • Calibri: 23% minder dan Arial
  • Century Gothic: 21% minder dan Arial
  • Trebuchet MS: 10% minder dan Arial
  • Tahoma: 5% méér dan Arial
  • Franklin Gothic Medium: 7% méér dan Arial
  • Verdana: 10% méér dan Arial

Vergelijk prijzen

Als je uit bent welke inkt of toner je gaat aanschaffen is het tijd om te vergelijken. De prijzen bij verschillende winkels lopen namelijk sterk uiteen. Goedkoopprinten.nl heeft voor de meeste type cartridges en toners ook een huismerk versie. Deze vervangende inkt cartridge en laser toner is kwalitatief net zo goed als een originele inktcartridge of toner en hebben vaak nog meer inhoud! Deze huismerk toner en huismerk inktpatronen hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en zijn beschikbaar in de kleuren zwart (black), cyaan (cyan), magenta en geel (yellow).

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments