zaterdag, mei 18, 2024
HomeGadgetsWLtoys Q303 Quadcopter drone met camera - Review

WLtoys Q303 Quadcopter drone met camera – Review

De feestdagen zijn inzicht. Over een kleine twee maanden is het Sinterklaas en daarna volgt Kerst. Dat betekent dat we familie en vrienden en natuurlijk niet te vergeten ons zelf kunnen verwennen met nieuwe gadgets. Heb jij je verlanglijstje al gemaakt?

WLtoys Q303 Quadcopter

WLtoys Q303 Quadcopter

Met de feestdagen in aantocht gaat het bij een hoop mensen kriebelen en speuren we het internet af om ideeën op te doen. De laatste jaren doen gadgets het erg goed bij jong en oud.

Mijn twee zoontjes houden enorm veel van auto’s en helicopters en verwachten met de feestdagen natuurlijk een cadeautje. Thuis is speelgoed auto’s in overvloed, daarom heb ik ervoor gekozen om ze dit jaar een drone cadeau te doen. Als je nog geen idee hebt wat je wil of cadeau gaat doen kan je op de website van GearBest alvast inspiratie op doen. Ze hebben letterlijk honderduizenden producten waar je uit kan kiezen. Voor iedereen is er dus wat leuks te vinden.

Het leven is tegenwoordig duur genoeg en met twee kids die van alles willen maakt het nog moeilijker. Er bestaan een hoop drones die je onder meer met je smartphone kan besturen. Gelukkig zijn mijn kids nog niet zo oud om ze te voorzien van een telefoon, daarom heb ik ervoor gekozen om een versie met een controller te bestellen.

In het verleden had ik een aantal helicopters voor ze gekocht. Deze waren voornamelijk klein van formaat en gingen vrij snel stuk. Ik kwam op de website van GearBest de WLtoys Q303 Quadcopter drone tegen, deze sprak me wel aan. Een vrij grote drone met een camera waarmee je 720p films kan maken. Kan ik met mijn kinderen interessante video’s vanaf de lucht schieten.

De WLtoys Q303 Quadcopter is voorzien van een oplaadbare accu, met de meegeleverde kabels kan je het onder meer opladen via je computer of stopcontact. In de controller plaatst je zes AA-batterijen, deze wordt niet meegeleverd. Met de controller kan je de drone tot 150 meter bedienen.

WLtoys Q303 Quadcopter

Omdat ik zelf ook gek ben op gadgets ben ik er ook mee gaan vliegen. Tijdens hun schooltijd heb ik de drone uitgepakt en gelijk aan de oplader opgehangen. Na ruim anderhalf uur was de batterij opgeladen en kon ik het luchtruim onveilig maken.

In het begin heb ik het in de woonkamer proberen te testen, maar kwam er vrij snel achter dat de ruimte te klein was om de quadcopter drone onder controle te krijgen. Had een veel groter ruimte nodig. Het is dus raadzaam om de drone in een park te testen, zo botst je namelijk niet overal tegen aan.

Na een tig keren de WLtoys Q303 Quadcopter te hebben gecrasht is het mij uiteindelijk gelukt om het onder controle te houden. Zo kun je de helikopter laten stijgen, dalen, versnellen of vertragen en bovendien kun je de helikopter om zijn eigen as laten draaien. Een hoop plezier allemaal.

Voordat ik het wist was de batterij alweer leeg. Direct naar huis gegaan om het aan de stopcontact op te hangen om later met de kinderen weer aan de slag te gaan. Met een volledig opgeladen batterij van 1500 mAh kan je ongeveer 10 minuten vliegen.

Toen de kids weer thuis waren zijn we samen naar Sloterpark in Amsterdam gegaan. Hier heb je een enorme veld waar je rustig je gang kan gaan. Dit levert ook nog eens voor prachtige beelden vanaf de lucht. De drone wordt geleverd met een 4GB sd-kaartje waar je je foto’s en video’s kan opslaan. Je video’s neem je op in 720p en foto’s hebben een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

WLtoys Q303 Quadcopter

De camera van de drone kan verticaal bediend worden en dankzij de zogenoemde anti-shock module worden grote trillingen op het beeld voorkomen. De WLtoys Q303 drone wordt met een 4,8-inch schermpje meegeleverd, waarop via een 5,8Ghz verbinding live te zien is wat de camera allemaal filmt.

De drone beschikt over een barometer, waarmee de drone op eenzelfde hoogte kan blijven vliegen. Heel belangrijk voor de beginnende piloten onder ons, waaronder ik zelf. Mocht je hier geen gebruik willen maken kan je dit uitschakelen op de controller. Als je klaar bent met vliegen kan je de drone weer terug laten komen door gebruik te maken met de zogenoemde home return button.

De WLtoys Q303 Quadcopter heeft vier verschillende vliegstanden; 40, 60, 80 en 100%. Zo kan je dus beginnen in de 40% vliegmodus en jezelf steeds meer uitdagen. Tot slot wordt er ook een setje blade protectors meegeleverd. Deze beschermen de propellers als je ergens tegenaan vliegt.

WLtoys Q303 Quadcopter

In de korte periode dat ik heb kunnen spelen heb ik veel plezier gehad. En dat voor een schappelijke prijs van ongeveer 132 euro. De drone heeft diverse kleuren led lichtjes, dit zal in de avonduren er geweldig uit zien. Helaas moest ik het in de ochtend uren testen.

Wat zit er in de doos?

 • WLtoys Q303 drone
 • 2,4 GHz controller
 • 1500 mAh accu
 • Adapter voor de accu
 • FPV monitor
 • USB lader voor de monitor
 • 720P (HD) camera
 • 4GB SD kaart
 • Kaartlezer
 • Reservepropellers
 • Propellerbeschermers
 • Handleiding

De WLtoys Q303 Quadcopter is verkrijgbaar via GearBest voor 132 euro.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments