zaterdag, mei 18, 2024
HomeSmartphoneMaak kennis met de iPhone X

Maak kennis met de iPhone X

Apple heeft vandaag tijdens zijn speciale media-evenement meerdere producten aangekondigd. Zo is vanavond de Apple Watch Series 3 smartwatch, iPhone 8 en iPhone 8 Plus, een splinternieuwe iPhone X en de Apple TV 4K aangekondigd.

iPhone 10

iPhone X

De iPhone X was één van de producten waar iedereen naar uitkeek. Zoals verwacht heeft het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zijn jubileummodel vanavond onthuld. De nieuwe iPhone heet iPhone X, je spreekt het uit als 10. Het nieuwe topmodel bevat alle nieuwe features, zelfs features die de iPhone 8 en iPhone 8 Plus niet heeft.

Veel details over de splinternieuwe iPhone waren echter al bekend. Zo wist men voorafgaand de presentatie al dat het toestel uitgerust zou worden met een OLED-scherm, ondersteuning voor draadloos opladen en dat het een flinke prijskaartje meekrijgt. In de Benelux moet men namelijk maar liefst 1159 euro aftikken!!!

Scherm

De nieuwe iPhone komt in slechts één schermformaat, namelijk 5,8-inch met een resolutie van 2436 bij 1125 pixels. Apple noemt het scherm Super Retina Display dat zowel HDR10 als Dolby Vision ondersteunt. En een pixeldichtheid van maar liefst 458ppi.

Camera

Aan de achterkant van het toestel zitten twee 12-megapixel camera’s, beide zijn voorzien van optische beeldstabilisatie. De camera’s zijn vertical geplaatst.

Tot slot beschikt de camera over quad-LED True Tone-flitser voor natuurlijke effecten. Dankzij de zero shutter-lag moet er geen vertraging meer zijn als je een actiefoto maakt.

Face ID gezichtsherkenning

Zoals hierboven al geschreven is Touch ID verleden tijd bij de iPhone X. In plaatst daarvan is het toestel voorzien van Face ID oftewel gezichtsherkenning. Je hoeft dus je vinger niet meer te scannen, ook heb je geen pincode meer nodig.

iPhone X

Met de speciale 3D-sensoren en infraroodbundels kan de nieuwe iPhone je gezicht in kaart brengen en herkennen.

Design

Het grote verschil tussen alle voorgaande iPhones is dat de iPhone X erg smalle schermranden heeft en geen home-button meer heeft. Geen thuisknopje betekend vanzelfsprekend ook vaarwel Touch ID. Bovenaan het scherm is een inkeping te zien waar alle sensoren zijn verwerkt. Zowel de voor- als achterkant van het toestel is gemaakt van glas.

Draadloos opladen

Wat wel nieuw is aan de iPhone 8 en 8 Plus is draadloos opladen. Dankzij de glazen achterkant ondersteunen beide iPhones inductief opladen. Je hoeft dus geen stekkertje meer in je iPhone te stekken.

Apple maakt gebruikt van de Qi-standaard voor draadloos opladen. Dat betekend dat je elke oplader van een andere partij kan gebruiken om je iPhone 8 straks op te laden.

Verkrijgbaarheid

De iPhone X kunnen we in de Benelux vanaf 27 oktober pre-orderen en de daadwerkelijke verkoopt start op 3 november. Schrik niet! De 64GB variant kost 1159 euro en voor de 256GB model moet je maar liefst 1329 euro betalen.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments