zondag, juni 23, 2024
HomeSmartphoneiPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd

iPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd

Apple heeft vanavond in het nieuwe Steve Jobs Theater meerdere nieuwe producten aangekondigd. Zo is vanavond de Apple Watch Series 3, iPhone 8 en iPhone 8 Plus, splinternieuwe iPhone X en de Apple TV 4K aangekondigd.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Eén van de producten die het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft gepresenteerd is de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Apple heeft dit jaar de S-variant overgeslagen. De nieuwe iPhones zijn de opvolgers van de huidige iPhone 7 en de iPhone 7 Plus.

Scherm

Het schermformaat van de iPhone 8 is 4,7-inch de iPhone 8 Plus beschikt over een 5,5-inch scherm. Net als zijn voorgangers beschikken ze over een LCD-scherm, maar het grote verschil is de True Tone-techniek. Het scherm kleurt hierdoor mee met het omgevingslicht.

Camera

De kleinere iPhone heeft helaas nog steeds een enkele camera, terwijl de zijn grote broer is uitgerust met een dubbele camera.

De camera aan de achterkant is 12-megapixel, terwijl de camera aan de voorkant van 7-megapixel is. Dankzij camera’s zijn verbeterd op het gebied van augmented reality, dankzij ARKit. Met de beide iPhones kan je videos op 4K-resolutie met 60 fps.

Design

Qua design lijken beide toestellen op zijn voorganger, maar meteen glazen achterkant vergelijkbaar met de iPhone 4 en de iPhone 4S.

Beide iPhones beschikken over een home-button en ontgrendelen doe je nog steeds met Touch ID.

Draadloos opladen

Wat wel nieuw is aan de iPhone 8 en 8 Plus is draadloos opladen. Dankzij de glazen achterkant ondersteunen beide iPhones inductief opladen. Je hoeft dus geen stekkertje meer in je iPhone te stekken.

Apple maakt gebruikt van de Qi-standaard voor draadloos opladen. Dat betekend dat je elke oplader van een andere partij kan gebruiken om je iPhone 8 straks op te laden.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus draadloos opladen

Specificaties

Onder de motorkamp zijn de iPhones uitgerust met de nieuwe Apple A11 Fusion-chip. Naar verwachting is de 4,7-inch voorzien van 2GB werkgeheugen en de 5,5-inch variant met 3GB. Dit is echter nog niet zeker, omdat Apple geen details bekendmaakt rondom hoeveelheid werkgeheugen.

Verkrijgbaarheid

Beide iPhones zijn vanaf 15 september te pre-orderen in Nederland en de daadwerkelijke verkoopt start op 22 september. In de Benelux heeft de iPhone 8 een vanaf prijs van 809 euro voor de iPhone 8 Plus moet men minimaal 919 euro aftikken.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments