zondag 14 april 2024
HomeGadgetsHou jij je kennis op peil? 8 tech-blogs die je wilt volgen

Hou jij je kennis op peil? 8 tech-blogs die je wilt volgen

In ieder vakgebied is het belangrijk: op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Vooral in de ICT zijn er ieder jaar, iedere maand, iedere week zo veel nieuwe ontwikkelingen dat het de moeite waard is om je vakkennis actueel te houden. Het loont zich altijd om inspiratie op te doen, om nieuwe methoden en technieken te leren – om simpelweg op de hoogte te blijven van wat er in de techwereld speelt. Het volgen van goede tech-blogs helpt je hierbij. Wij hebben 8 aanraders voor je.

 

Tech Crunch

1. Tech Crunch

Als je van minuut tot minuut op de hoogte wilt blijven van het laatste internationale technieuws, dan is Tech Crunch de plek voor jou. Dit tech-blog verwelkomt maandelijks ruim 15 miljoen (!) unieke bezoekers. Naast sterke blogartikelen op het gebied van Tech maakt Tech Crunch ook dagelijks video’s, zoals nieuwsuitzendingen en reportages, en hebben ze elke woensdag hun eigen talkshow: Bullish.

Simple Programmer

2. Simple Programmer

In heel veel ‘Best Tech-Blogs’-lijstjes staat Simple Programmer met stip op 1. Dit blog covert de belevingswereld van de software developer in de breedst mogelijke zin: van manieren om je productiviteit te verhogen tot tips om stappen te maken in je carrière – en van nieuwe software-releases tot de psyche van de programmeur. Leuk geschreven en vol bruikbare tips.

Wil je liever video’s kijken dan blogartikelen lezen? Ook Simple Programmer is meegegaan in de trend van video-content en heeft tegenwoordig een succesvol YouTube-kanaal, waar ze zo’n drie keer per week een video uploaden.

ExtremeTech

3. ExtremeTech

Na een tijdje uit de lucht te zijn geweest, kwam ExtremeTech in 2011 in uitgebreide vorm terug: naast onderwerpen op het gebied van hard- en software covert dit blog nu ook topics op het gebied van mobile, internet, gaming, electronics en moderne technologie. Verwacht van dit tech-blog geen diepgaande vakliteratuur, maar wel verrassende onderwerpen, in ‘snackable’ formaat.

Scott Hanselman

4. Scott Hanselman

Als medewerker van Microsoft heeft Scott Hanselman altijd wel wat interessants te melden voor ons, normale ICT-stervelingen. Niet alleen over .NET en software engineering, maar ook over handige tweaks en gadgets. Hanselman schrijft ook over zaken die weinig met ICT te maken hebben, zoals reizen, bloggen en diabetes.

Hanselman’s tech-blog bestaat al ruim 10 jaar en nog altijd post hij één of twee keer per week een nieuwe update. Grote plus: je merkt dat de man ooit ambities had om carrière te maken in stand-up comedy. Zijn schrijfstijl is erg vermakelijk.

Joel on Software

5. Joel on Software

Ondanks (of misschien wel dankzij) de wat minimalistische lay-out is Joel on Software al sinds 2000 een veelgeprezen tech-blog. Joel Spolsky is vooral bekend als oprichter van StackExchange (met als grootste community StackOverflow), maar heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan Trello. Spolsky heeft jarenlang voor Microsoft gewerkt.

Hoewel het schrijven van nieuwe artikelen voor Spolsky niet de hoogste prioriteit lijkt te hebben (de laatste is van december 2016), barst het blog van handige artikelen. Deze zijn toegespitst op verschillende rollen binnen de ICT. Of je nou developer (beginnend of gevorderd), designer, recruiter, CEO of product manager bent: Joel knows what’s what.

Coding Horror

6. Coding Horror

Van de andere oprichter van StackExchange, Jeff Atwood, komt blogsite Coding Horror. Al meer dan 10 jaar deelt Atwood hier zijn ideeën over de technische én de menselijke kant van programmeren. Want, zo zegt Atwood: “Het bestuderen van software development heeft geen zin als je niet ook de menselijke kant van het verhaal belicht: je moet ook de mensen áchter de code bestuderen.”

Hoewel de blogartikelen niet bijzonder frequent en op onregelmatige momenten verschijnen, zitten er vaak pareltjes tussen. Atwood heeft met zijn tientallen jaren programmeerervaring uiteraard veel kennis van zaken. Volgen dus!

Kate Russell

7. Kate Russell

In veel opzichten kun je zeggen dat de ICT een mannenwereld is. Kate Russell is hierin een verfrissende verschijning. Deze Britse reporter schrijft al sinds 1995 over tech, gaming en het internet en won in 2015 een UK Blog Award in de categorie Digital and Tech. Haar blog staat vol interessante content over de techwereld: diepte-interviews, opiniestukken, handige tools, how-to’s, lifehacks en interessante gastblogs. Kate Russell heeft het allemaal.

Numrush

8. Numrush

Natuurlijk moet er ook ruimte zijn voor een Nederlandstalige notering in onze lijst, naast al het Amerikaanse en Britse bloggeweld. We geven deze plek graag aan Numrush. Als je het laatste technieuws het liefst in je moerstaal tot je neemt, is dit een interessant blog om te volgen. Trends, achtergronden en verhalen over technische innovatie: Numrush is erbij.

Tech-blogs volgen: gebruik een RSS-reader

Zin om in deze tech-blogs te duiken? We kunnen je aanraden een RSS-reader te gebruiken om je blogs en artikelen overzichtelijk weer te geven. Zo’n leestool helpt je om je favoriete tech-blogs op één plaats te verzamelen: geen tijd meer verspillen aan heen en weer klikken tussen blogsites. Onze persoonlijke aanraders zijn Feedly en Digg Reader.

Welke tech-blogs volg jij? Hebben we nog blogs gemist die volgens jou absoluut in dit rijtje horen?

Dit artikel is een aangepaste versie van een artikel dat eerder op www.bonque.nl verscheen.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws