dinsdag, mei 28, 2024
HomeAppsFacebook Marketplace: hoe werkt het?

Facebook Marketplace: hoe werkt het?

Facebook lanceerde een kleine weekje geleden zijn Marktplaats-concurrent genaamd Facebook Marketplace. Via de Facebook-app kunnen gebruikers tweedehands spullen kopen en verkopen. Marketplace bestond sinds oktober vorig jaar in de Verenigde Staten en een paar andere landen, maar is nu ook gelanceerd in Nederland en zestien andere Europese landen.

Facebook Marketplace

Facebook Marketplace

In het verleden werden al veel spullen verkocht via Facebook, maar dat gebeurde via allerlei groepen die door gebruikers zelf zijn opgezet. Nu biedt Facebook zelf een nieuwe handelsplatform. De Facebook-app heeft een nieuwe tab gekregen, waar je spullen ondermeer kunt sorteren op locatie, categorie en prijs. Gebruikers kunnen dan chatten om de verkoop onderling te kunnen regelen. Het Amerikaanse bedrijf uit Menlo Park, Californië faciliteert geen betaling of verzending.

Hoe werkt het?

Je kunt dus vanaf nu spullen kopen en verkopen met de Facebook-app. Hoe gaat dat in zijn werk? We leggen het je uit. Om de functie te kunnen gebruiken dien je met je smartphone te surfen naar https://www.facebook.com/marketplace/learn-more > Naar Marketplace. (Let op: De functie is momenteel alleen beschikbaar voor Android-gebruikers)

De kans bestaat dat je een foutmelding te zien krijgt. Zorg dat je de meest recente versie van de app op je toestel heb staan. Als Marketplace beschikbaar is, dan vind je het logo van het marktkraampje in de app.

Verkopen

Als je iets wilt verkopen dan heb je natuurlijk goede foto’s nodig van het product dat je wilt verkopen. Vul de naam van het product en een omschrijving. Bijvoorbeeld de staat van het product, het formaat en de kleur. Stel een prijs in, selecteer een productcategorie en bevestig je locatie.

Via ‘Je artikelen’ kun je de artikelen die je wil (ver)kopen terugvinden. Als je een product hebt verkocht, kun je dat ook daar aangeven.

Kopen

Als je iets wilt kopen via Facebook Marketplace kun je filteren op locatie, categorie en prijs. Zo stel je bijvoorbeeld een straal waarin je zoekt.

Heb je iets leuks gevonden die je wilt kopen? Dan kan je via de blauwe button ‘Chatbericht sturen naar de verkoper’ contact opnemen met de verkoper.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments