vrijdag, juni 21, 2024
HomeGadgetsStudenten maken goedkope Virtual reality-brillen

Studenten maken goedkope Virtual reality-brillen

Virtual reality-brillen heb je tegenwoordig in allerlei soorten, maten en prijzen. Augmented reality is momenteel nog enkel te ervaren door het scherm van je smartphone, tenzij je vier á vijf honderd wil aftikken voor bijvoorbeeld de Microsoft HoloLens.

Virtual reality-brillen

Virtual reality-brillen

Studenten Industrial Design Engineering van de Universiteit Twente hebben een veel goedkopere alternatief gemaakt. Het gaat om Aryzon, een soort AR-tegenhanger van de kartonnen VR-brillen. Dankzij de studenten kan je voor een paar tientjes augmented reality ervaren in 3D.

VR vs AR

Het verschil tussen virtual reality en augmented reality is dat je met VR in een virtuele wereld stapt door middel van een VR-bril en met AR voeg je objecten toe aan je bestaande omgeving. Bijvoorbeeld Pokemon Go is een augmented reality-game.

Als je een grootsere AR-ervaring wil, dan zijn er speciale AR-brillen van onder meer Microsoft. De HoloLens kost tussen de 4 en 5 honderd euro. De Nederlandse studenten hebben een veel goedkoper alternatief ontwikkeld en die gaat door het leven als de Aryzon. Dankzij een bijbehorende app kun je 3D augmented reality ervaren met een goedkope kartonnen bril.

De Aryzon bril werkt op een vergelijkbare manier al een VR-bril. In plaatst van dat je in een virtuele wereld stapt, kijk je met de Aryzon naar de echte wereld. De camera van je smartphone registreert een marker en via de bijbehorende app selecteer je onderdelen die die je in augmented reality wil zien.

Qua resultaat lijkt de Aryzon veel op de HoloLens van Microsoft, maar dan voor een veel lagere prijs. Voor ongeveer 25 euro heb je een Aryzon-bril in huis.

Premiumgids is een website waar je uit heel veel verschillende VR-brillen kan kiezen. Topgiving.nl verkoopt VR brillen aan bedrijven, en als relatiegeschenk. Van kartonnen goedkope tot duurdere, schenk gadgets als relatiegeschenk!

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments