zaterdag, mei 25, 2024
HomeGamingSony-baas praat over toekomst van PlayStation

Sony-baas praat over toekomst van PlayStation

Shawn Layden, CEO van Sony Interactive Entertainment America, heeft in een interview over de toekomst van de PlayStation gesproken. De beste man sprak onder meer over de PlayStation VR, PS Vita, PS4 Pro en backwards compatibility.

PlayStation

PlayStation

Sony lanceerde vorig jaar drie nieuwe stukken hardware (PS4 Slim, PS4 Pro en PS VR) binnen zestig dagen. Dit zullen we volgens Shawn Layden waarschijnlijk niet nog een keer meemaken. Hij heeft vertrouwen in de PS VR en zegt dat Sony de virtual reality headset niet ziet als een trend van korte duur, maar als een gloednieuw medium. Niet alleen voor gaming entertainment, maar ook voor non-gaming entertainment, aldus Shawn Layden.

PS4 Pro

Over de verkopen van nieuwe hardware meldde Shawn Layden dat een op de vijf verkochte PlayStation 4 consoles een PS4 Pro betreft, ondanks de meerprijs van honderd euro.

Volgens de Sony-topman is Europa een echte PlayStation fort als het gaat om de verkopen van de console. De PlayStation 4 zou in Europa namelijk drie keer zoveel over de toonbank gaan dan de Xbox One van Microsoft.

Ook over de verkopen van de PS VR is hij zeer positief. Wel heeft Sony wat hem betreft wat steken laten vallen qua bevoorrading van de headset.

PS Vita

De PS Vita is volgens de beste man hoofdzakelijk op de Japanse en Aziatische markten nog steeds een levensvatbaar platform. “We hebben ontwikkelaars in Japan die voor dat platform ontwikkelen, maar het sloeg gewoon niet aan in Europa en Amerika. Het is moeilijk om in te schatten waarom precies, maar het had voor ons gewoon geen groot genoeg publiek om er verder aan te bouwen”, aldus Shawn Layden.

Backwards compatibility

Tot slot sprak Jim Ryan, het Europese Sony-hoofd, over backwards compatibility voor PlayStation 4. “Hoewel we hebben geploeterd met backwards compatibility kan ik zeggen dat het een van de features is waar veel om wordt gevraagd, maar eigenlijk niet veel wordt gebruikt. En ik was laatst op een Gran Turismo-evenement waar ze PlayStation 1-, 2-, 3- en 4-games hadden staan. De PlayStation 1 en 2 zagen er antiek uit, waarom zou iemand dat willen spelen?”

[table id=23 /]

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments