donderdag, juni 20, 2024
HomeSmartphoneWat zijn de voordelen van sim only?

Wat zijn de voordelen van sim only?

Nederlanders nemen steeds vaker een sim only abonnement. Maar waarom neemt men eigenlijk een sim only abonnement en wat zijn de voordelen van sim only? We bespreken de belangrijkste redenen waarom sim only steeds populairder wordt.

Voordelen van sim only

Voordelen van sim only

Smartphones gaan natuurlijk veel langer mee dan je abonnement. Het is een luxe om jaarlijks een nieuwe mobiele telefoon te nemen en daarnaast is het ook zonde om een goed werkend telefoon weg te doen.

Veel mensen nemen een sim only abonnement omdat ze dan hun vertrouwde smartphone nog kunnen gebruiken en niet hoeven te wennen aan een nieuwe apparaat.

Dezelfde voordelen

Een sim only abo betekent niet dat je beperkt wordt. Je hebt dezelfde voordelen als een abonnement met een smartphone. Je kunt gewoon kiezen uit dezelfde bundels die telecom providers aanbieden en je gebruikt ook hetzelfde netwerk.

Sim only gebruikers bepalen zelf welke smartphone ze willen gebruiken. Je kunt vertrouwde telefoon blijven gebruiken, of kiezen voor een budgettelefoon met goede reviews of gewoon voor het nieuwste vlaggenschip.

Ook voor je kinderen is een sim only abonnement een top deal. Ze zijn overal en altijd bereikbaar en niet afhankelijk van prepaid tegoed. Voordeel hiervan is dat je niet direct de hoofdprijs betaald. Bovendien kan je kind gewoon de oude telefoon van jouw gebruiken.

BKR-registratie

Per 1 mei 2017 is de Wet op het Financieel Toezicht (WFT) van toepassing op telefoonabonnementen met een smartphone. Dat betekent dat het krijgen van een “gratis” smartphone bij je abonnement verregaande gevolgen kan hebben. Als de prijs van een telefoon meer dan 250 euro is en je betaalt het toestel niet (deels) in één keer af krijg je te maken met een BKR-registratie. Die registratie kan ervoor zorgen dat je bij andere leningen, bijvoorbeeld een hypotheek, flink minder kunt lenen. Bij een smartphone van €360 die je in twee jaar afbetaalt kan dat bijvoorbeeld ruim €4000 op je hypotheek schelen.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments