Wat zijn de voordelen van sim only?

Nederlanders nemen steeds vaker een sim only abonnement. Maar waarom neemt men eigenlijk een sim only abonnement en wat zijn de voordelen van sim only? We bespreken de belangrijkste redenen waarom sim only steeds populairder wordt.

Voordelen van sim only

Voordelen van sim only

Smartphones gaan natuurlijk veel langer mee dan je abonnement. Het is een luxe om jaarlijks een nieuwe mobiele telefoon te nemen en daarnaast is het ook zonde om een goed werkend telefoon weg te doen.

Veel mensen nemen een sim only abonnement omdat ze dan hun vertrouwde smartphone nog kunnen gebruiken en niet hoeven te wennen aan een nieuwe apparaat.

Dezelfde voordelen

Een sim only abo betekent niet dat je beperkt wordt. Je hebt dezelfde voordelen als een abonnement met een smartphone. Je kunt gewoon kiezen uit dezelfde bundels die telecom providers aanbieden en je gebruikt ook hetzelfde netwerk.

Sim only gebruikers bepalen zelf welke smartphone ze willen gebruiken. Je kunt vertrouwde telefoon blijven gebruiken, of kiezen voor een budgettelefoon met goede reviews of gewoon voor het nieuwste vlaggenschip.

Ook voor je kinderen is een sim only abonnement een top deal. Ze zijn overal en altijd bereikbaar en niet afhankelijk van prepaid tegoed. Voordeel hiervan is dat je niet direct de hoofdprijs betaald. Bovendien kan je kind gewoon de oude telefoon van jouw gebruiken.

BKR-registratie

Per 1 mei 2017 is de Wet op het Financieel Toezicht (WFT) van toepassing op telefoonabonnementen met een smartphone. Dat betekent dat het krijgen van een “gratis” smartphone bij je abonnement verregaande gevolgen kan hebben. Als de prijs van een telefoon meer dan 250 euro is en je betaalt het toestel niet (deels) in één keer af krijg je te maken met een BKR-registratie. Die registratie kan ervoor zorgen dat je bij andere leningen, bijvoorbeeld een hypotheek, flink minder kunt lenen. Bij een smartphone van €360 die je in twee jaar afbetaalt kan dat bijvoorbeeld ruim €4000 op je hypotheek schelen.

Het laatste nieuws

Lenovo kondigt Motorola One Fusion aan

Lenovo heeft een budget versie van de vorige maand aangekondigde Motorola One Fusion+ aangekondigd. Naast minder krachtige hardware moet de Motorola One...

Apple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple Studios heeft voor een recordbedrag de rechten van slavernijfilm Emancipation met in de hoofdrol Will Smith gekocht. Het Amerikaanse bedrijf uit...

App Store & iTunes-kaart actie: 10% extra tegoed

Heb jij een plan B nodig voor deze zomer? Ga voor een App Store & iTunes Card nu met 10% extra tegoed...

Samsung lekt per ongeluk afbeelding Galaxy Note 20 Ultra

Een Russische medewerker van Samsung had waarschijnlijk te veel Vodka gedronken. De beste man heeft namelijk twee plaatjes van de nog onaangekondigde...

Xbox One & Xbox One X bundels en aanbiedingen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe Xbox One te kopen? Het zou toch geweldig zijn als je Xbox One bundels...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox