zaterdag, mei 25, 2024
HomeAppsPoker + solitaire = Politaire

Poker + solitaire = Politaire

Onlangs is er een nieuwe app op de markt gebracht: Politaire. De naam verraadt het al een beetje; hierbij gaat het om een combinatie van poker en solitaire. Je speelt het spel in je eentje, maar maakt met je kaarten de bekende pokercombinaties.

Het spel

Poker en solitaire zijn twee klassiekers onder de kaartspellen, die nog altijd veelvuldig worden gespeeld. Vaak gebeurt dit online. Het aantal websites waarop je deze spellen kunt spelen is enorm; er zijn zelfs speciale reviewsites die je helpen bij het kiezen van een online aanbieder. De makers van Politaire vonden het tijd voor iets anders en ontwikkelden hun eigen kaartspel.

Hoe werkt Politaire? Je hebt tijdens het spelen vijf kaarten in je ‘hand’. De bedoeling is dat je hiermee pokercombinaties maakt, zoals een Pair, een Straight, een Flush of een Full House. Voor iedere combinatie verdien je een bepaald aantal punten. Mocht je de pokercombinaties nog niet helemaal in je hoofd hebben, dan kun je tijdens het spel altijd de bijbehorende ‘hand list’ tevoorschijn schuiven.

Bovenin het scherm is steeds een stapel kaarten te zien, waarvan de bovenste drie al zijn omgedraaid. Van de vijf kaarten die je in je hand hebt, kun je altijd kaarten terug op de stapel leggen. Je krijgt er dan een gelijk aantal kaarten van de stapel voor terug. Het uiteindelijke doel is dat je alle kaarten van het scherm krijgt. Lukt dat, dan heb je gewonnen. Je totale score wordt dan mede bepaald door de snelheid waarmee je het spel hebt afgerond. Houd je kaarten over en kun je niet verder spelen? Dan betekent dat game over.

De app

Politaire is er voor Apple en Android en is gratis verkrijgbaar. Wel zijn er extra opties waar je voor dient te betalen. Maak je hier gebruik van, dan kun je het spel bijvoorbeeld spelen in de ‘double deck’-modus (in plaats van de ‘single deck’-modus). Dit houdt in dat je met twee keer zoveel kaarten speelt. Ook krijg je in de betaalde versie geen advertenties te zien en kun je het design van de kaarten veranderen. Verder is Politaire minimalistisch en stijlvol ontworpen. Standaard is de achtergrond wit, maar de app heeft een nachtmodus: wanneer je de witte achtergrond te fel vindt, kun je deze veranderen naar een donkere achtergrond.

Zowel in de iTunes store als in Google Play krijgt Politaire overwegend positieve reviews. Het lijkt dus een prima optie te zijn voor iedereen die eens een nieuw kaartspelletje uit wil proberen.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments