maandag, juli 15, 2024
HomeSmartphone3 handige tips om te besparen op je nieuwe telefoonabonnement

3 handige tips om te besparen op je nieuwe telefoonabonnement

Een nieuw telefoonabonnement afsluiten kan een behoorlijke kostenpost zijn. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en functionaliteit. In dit artikel delen we drie handige tips die je kunnen helpen om te besparen op je nieuwe telefoonabonnement.

Kies voor een SIM-only abonnement

Een Sim Only abonnement kan een slimme keuze zijn als je al in het bezit bent van een goede telefoon. Met een Sim Only abonnement betaal je alleen voor de belminuten, sms’jes en data, zonder dat je ook nog eens de kosten voor de telefoon zelf meeneemt. Dit kan aanzienlijk schelen in de maandelijkse kosten. Bovendien zijn  Sim Only abonnementen vaak flexibeler dan abonnementen met een telefoon. Je kunt het abonnement maandelijks opzeggen of aanpassen naar een hogere of lagere bundel, afhankelijk van je verbruik. Neem de tijd om verschillende  Sim Only aanbiedingen te vergelijken, bijvoorbeeld via Youfone en kies degene die het beste bij jouw behoeften past.

Vergelijk verschillende aanbieders

Voordat je een nieuw telefoonabonnement afsluit, is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Elke provider biedt verschillende pakketten aan met verschillende prijzen en voorwaarden. Door de tarieven en aanbiedingen van verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, kun je de beste deal voor jouw behoeften vinden. Online vergelijkingswebsites kunnen hierbij een handig hulpmiddel zijn. Let hierbij niet alleen op de maandelijkse kosten, maar ook op andere factoren zoals de hoeveelheid data en belminuten die je krijgt, de kwaliteit van het netwerk en de mogelijkheid om je abonnement flexibel aan te passen.

Onderhandel met de provider

Veel mensen realiseren zich niet dat het mogelijk is om te onderhandelen over de prijs van een telefoonabonnement. Providers willen graag nieuwe klanten binnenhalen en zijn vaak bereid om wat concessies te doen om jou als klant te behouden. Dus voordat je een abonnement afsluit, is het de moeite waard om contact op te nemen met de provider en te vragen of er mogelijkheden zijn om de prijs te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld door te wijzen op aanbiedingen van concurrenten of door te vragen naar eventuele kortingen waar je recht op hebt, zoals studentenkorting. Ook als je al klant bent bij een provider, kun je vaak nog profiteren van speciale aanbiedingen of kortingen. Onderhandelen kan dus zeker lonen!

Neem je een abonnement met telefoon erbij? Kies een ouder model

Nieuwere smartphones zijn meestal duurder dan oudere modellen. Als je geld wilt besparen, dan kun je beter een wat ouder smartphone model kiezen van een bepaald merk. Zodra een smartphonefabrikant met nieuwe modellen komt zakken de oudere modellen in prijs. Hier kun je van profiteren, juist ook als je een toestel met abonnement wilt hebben. Hoe goedkoper de smartphone, des te lager je maandbedrag is, als je je toestel financiert bij je abonnement. 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments