HomeComputerDit zijn de voordelen van het afsluiten van een mifi-abonnement

Dit zijn de voordelen van het afsluiten van een mifi-abonnement

Steeds meer mensen maken gebruik van een mifi-abonnement. Mifi staat voor mobiele wifi en is een samenvoeging van ‘mobile’ en ‘wifi’. Beschik je over een mifi-abonnement, dan geniet je van een draadloos internetabonnement inclusief mifi-router. Die router neem je gemakkelijk overal mee naartoe, want het neemt maar weinig ruimte in beslag. Benieuwd wat de grootste voordelen zijn van het afsluiten van zo’n abonnement? Lees snel verder, wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rij.

Altijd en overal internet

Het grootste voordeel van een mifi-abonnement, is dat je in staat bent om overal wifi te gebruiken, wanneer je maar wilt. Als je je mifi-router bij je hebt, kun je daardoor internetten wanneer je wilt. Je hebt hierdoor overal je eigen wifi-netwerk, of het nu in het openbaar vervoer, op het strand of in het buitenland is. Dat is fijn, want zo kom je nooit zomaar zonder internet te zitten. Het feit dat je altijd en overal internet kunt hebben, is vooral ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn. 

Profiteren van een veilige verbinding

Nog een voordeel van het afsluiten van een mifi-abonnement om van mifi te profiteren, is het feit dat je hierdoor gegarandeerd een veilige verbinding hebt. Zo hoef je je niet druk te maken om dat de verbinding onveilig is, waardoor je bepaalde handelingen online niet uit kunt voeren. De verbinding via een midi-modem is eenvoudig met een wachtwoord te beveiligen. Kies daarbij wel voor een sterk wachtwoord, om er zeker van te zijn dat je veilig kunt internetten en geen slachtoffer wordt van online diefstal. Persoonlijke bestanden versturen of internetbankieren? Dat is met deze veilige verbinding geen probleem. 

Geschikt voor meerdere apparaten

Nog een reden om te investeren in mifi, is dat de router geschikt is voor meerdere apparaten. Daardoor is het mogelijk om met meerdere apparaten tegelijkertijd verbinding te maken. Dat is handig als je bijvoorbeeld op verschillende apparaten je eigen wifi-netwerk nodig hebt. Dat kan gaan om je eigen apparaten, maar het is ook mogelijk om de verbinding met anderen te delen. Zo kun je bijvoorbeeld samenwerken met anderen onderweg of op vakantie van dezelfde router gebruikmaken.

Je hoeft geen hotspot op je telefoon aan te maken

Waar je normaal gesproken via een hotspot vanaf je telefoon gebruik kunt maken van mobiel internet op bijvoorbeeld je laptop, is dat door mifi niet meer nodig. Je hoeft geen hotspot meer te maken om voortaan overal van je eigen wifi-netwerk te genieten. Dat bespaart je een hoop batterij, waardoor je jouw toestel niet binnen no time alweer aan de oplader hoeft te doen. De mifi-router heeft een eigen accu.

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er verschillende redenen om te investeren in een mifi-abonnement. Vooral als je veel onderweg bent, niet op een vaste locatie werkt of graag op reis een eigen wifi-netwerk hebt, is dit een abonnement waar je veel profijt van hebt. Er zijn verschillende abonnementen om uit te kiezen, dus ook ongetwijfeld eentje die bij jouw wensen en budget past.

Mobiele versie afsluiten