woensdag, juli 24, 2024
HomeInternetZo kijk jij óók films op je smartphone

Zo kijk jij óók films op je smartphone

Natuurlijk kijk je als liefhebber van films het liefst de nieuwste kaskraker op het grote witte doek, inclusief goed geluidssysteem. Maar toch kan het ook fijn zijn wanneer je onderweg bent -of dit nu in het vliegtuig of de bus is- even een film te kijken. Ook een serie bingen kan die saaie momenten net wat aangenamer maken. Met dank aan de technologische innovaties is dit vandaag de dag ook gewoon mogelijk op je telefoon. Wil jij op je smartphone lekker je filmuurtjes pakken? Let dan hierop!

Datavreter

Een appje versturen of een mailtje lezen is qua data nog wel te doen, maar complete films kijken is qua data wel wat anders. Dit vraagt nogal om wat data. Natuurlijk doe je dit het liefst op een goed Wifi netwerk, maar wanneer je onderweg bent is dit niet altijd aanwezig. Hier is goede data dan de oplossing voor, kies daarom altijd voor een betrouwbaar netwerk zodat je altijd de beschikking hebt over snel internet. Daarnaast is het belangrijk om een abonnement af te sluiten met vóldoende data. Dit hoeft tegenwoordig niet meer heel veel te kosten, zeker niet wanneer je voor een sim only abonnement gaat. Kies dan voor een abonnement met een grote bundel en een melding wanneer je er bijna doorheen bent, zo weet je zeker dat je geen onverwachte kosten hebt.

De hardware

Naast dat je voldoende data nodig hebt, is het natuurlijk ook belangrijk dat het scherm en het geluid van je smartphone van goede kwaliteit zijn. Nu hoef je hiervoor niet altijd de laatste uitvoering van de bekende merken te kopen. Sterker nog, qua beeld en geluid zijn er soms andere merken die beter zijn op dit gebied. Ook zijn er minder bekende modellen zoals de galaxy a54 van Samsung die bekendstaan om hun goede scherm. Let bij aanschaf dus al op de grote van het scherm en de resolutie ervan. 

De abonnementen

Natuurlijk moet je die films ook ergens kunnen bingen. Gelukkig zijn veel streamingsdiensten vandaag de dag ook allemaal overgegaan op het ontwikkelen van een app. Vaak kun je je abonnement wat je gebruikt op je andere devices ook gewoon gebruiken op je telefoon. Bij Netflix wordt dit iets gecompliceerder, maar wanneer je één keer per maand inlogt en verbinding ook maakt via je thuisnetwerk dan moet het als het goed is gewoon nog steeds lukken. 

Kortom, ook films op je smartphone bingen is vandaag de dag gewoon mogelijk. Het scherm is natuurlijk niet te vergelijken met dat van een professionele omgeving zoals de bioscoop, maar het maakt vele momenten een stuk aangenamer. Veel plezier!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments