donderdag, juli 18, 2024
HomeInternetWereldwijde storing bij Microsoft-diensten als Teams en Outlook

Wereldwijde storing bij Microsoft-diensten als Teams en Outlook

Microsoft kampt sinds vanmorgen met een flinke storing in de online diensten van Office 365. Wereldwijd kunnen bedrijven vanmorgen lastig opstarten en in Nederland hebben onder meer ook de Tweede Kamer en gemeenten er last van.

Gebruikers van verschillende Microsoft diensten, zoals Outlook en Teams ondervinden vanochtend hinder door een storing. Wereldwijd hebben mensen hier last van.

Veel gebruikers lukt het niet om op Teams berichten te sturen of bij gesprekken aan te sluiten. Teams wordt wereldwijd door zo’n 280 miljoen mensen gebruikt, vooral om te communiceren binnen bedrijven en op scholen. Verder kunnen sommige gebruikers van Outlook geen mails sturen. Andere diensten als Microsoft Exchange Online, SharePoint Online en Xbox Live haperen ook volgens de techgigant.

Microsoft zegt onderzoek te doen naar een netwerkprobleem. Inmiddels is er een update teruggedraaid, die de boosdoener zou zijn van de storing.

Rond 11.00 uur liet Microsoft weten dat “sommige klanten” die vanochtend last hadden van de storing, nu weer gebruik kunnen maken van de diensten. Het probleem was toen nog niet volledig opgelost. De problemen met clouddienst Azure waren rond 11.50 uur wel helemaal verholpen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments