zaterdag, mei 25, 2024
HomeSmartphoneDe opvallendste punten van de camera’s van de Google Pixel 7

De opvallendste punten van de camera’s van de Google Pixel 7

De opvallendste punten van de camera’s van de Google Pixel 7

Sinds oktober 2022 is de Google Pixel 7 op de markt. Bij haar Android-smartphones gaat Google nadrukkelijk de concurrentie aan met Samsung en Oppo door ook aandacht te besteden aan goede camera’s. We probeerden de camera’s en cameratools van het toestel uit. De volgende opvallende punten kwamen uit die Google Pixel 7 camera test.

Goede prestaties bij weinig licht

Vaak hebben smartphonecamera’s met hun kleine sensoren het lastig als er weinig licht is. De camera’s van de Google Pixel 7 presteren echter opvallend goed in situaties waar er weinig licht is. In de meeste gevallen lukt het toch om een scherpe en heldere foto te nemen. De razendsnelle laser-autofocus helpt daar zeker ook een handje bij.

Meer mensen op je selfies passen

Mag jij graag groepsfoto’s maken met de selfiecamera van je smartphone? Dan is de selfiecamera van de Google Pixel 7 er een om enthousiast van te worden. Deze 10,8 megapixel camera heeft een extra brede kijkhoek, waardoor je gemakkelijker dan bij andere telefoons meerdere mensen in je selfie kunt passen. Zo past alsnog iedereen op de foto!

Geen telelens

Een telelens ontbreekt op de Google Pixel 7. Dat betekent dat inzoomen zonder kwaliteitsverlies niet gaat. Wil je dat wel graag kunnen, overweeg dan de Google Pixel 7 Pro. Dit grotere toestel beschikt wél over een telelens die 5x optische zoom mogelijk maakt. Ook kun je bij dat toestel de ultragroothoeklens gebruiken voor macrofotografie.

4K filmen in 60 fps

Met de Google Pixel 7 kun je ook uitstekend filmen. Dat kun je in een hoge 4K-resolutie doen, waardoor je superscherpe beelden krijgt. Nu is dat met veel smartphones mogelijk, maar minder gebruikelijk is dat je dat op die resolutie ook met 60 beelden per seconde kunt doen. Daardoor krijg je vloeiendere beelden die je in de nabewerking ook nog eens meer dan twee keer kunt vertragen zonder schokkerig resultaat!

Filmen met vervaagde achtergrond

Altijd al filmische beelden willen maken waarbij de focus op personen op de voorgrond ligt en de achtergrond vaag is? Dat kan met de Google Pixel 7. Dat is het gevolg van een handige feature die Google ingebouwd heeft genaamd Cinematic Blur. Alleen hiervoor is deze smartphone al het kopen waard!

Magische gum

Ken je dat, dat je een hartstikke leuke foto genomen hebt, maar dat er op de achtergrond iets of iemand staat die de foto een beetje verpest? Dat is geen probleem bij de Google Pixel 7. Dankzij een cameratool genaamd Magic Eraser verwijder je deze persoon of dit object eenvoudig van je foto en krijg je alsnog de ideale foto.

Nooit meer nét niet scherp

Ook zo’n veelvoorkomende teleurstelling: je maakt een superleuke foto op precies het juiste moment, maar bij nadere bestudering blijkt de foto toch niet helemaal scherp te zijn. Dat is erg jammer, maar gelukkig heeft Google er wat op gevonden: Photo Unblur. Met deze cameratool maak je foto’s die net niet lekker scherp zijn alsnog scherp. Mooier nog: het werkt ook bij foto’s die niet met de Google Pixel 7 zelf gemaakt zijn.

Verschillende interessante feiten dus die de Google Pixel 7 alleen al voor de camera’s de moeite waard maken. Er is dus ook nog een Google Pixel 7 Pro. Naast de extra telelens heeft de ultragroothoeklens daarbij ook een grotere hoek, waardoor je meer in het beeld kunt passen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments