donderdag, juli 18, 2024
HomeSmartphoneHMD Global introduceert de Nokia G11 en Nokia G21

HMD Global introduceert de Nokia G11 en Nokia G21

HMD Global, home of Nokia phones, voegt twee nieuwe smartphones toe aan de G-serie: de Nokia G11 en Nokia G21. Met een batterij die tot wel drie dagen meegaat, aandacht voor beveiliging en kwaliteit plus de belofte om gedurende drie jaar de nieuwste software te leveren, kiest HMD Global bewust voor duurzaamheid en smartphones die lang blijven meegaan.

Nieuw ontwerp, vertrouwd Scandinavische design

Het geheel nieuwe ontwerp van de Nokia G11 en Nokia G21 is dunner en ergonomischer dan zijn voorgangers, en vervaardigd uit stevig polycarbonaat. De reeks heeft een opgefriste look, maar doet het Scandinavische design waar Nokia-telefoons om bekend staan eer aan.

Voor beide telefoons is een Clear Case verkrijgbaar, die de smartphone beschermt maar ook het design ervan laat zien. De case is gemaakt van gerecycleerd materiaal en kan na gebruik op zijn beurt ook nog opnieuw gerecycleerd worden.

Voor het eerst is ook de “Maskermodus” beschikbaar op de Nokia G-serie smartphones. Deze modus maakt het mogelijk om de smartphone via gezichtsherkenning te ontgrendelen, ook wanneer men een mondmasker draagt. 

Ontworpen om langer mee te gaan

De Nokia G11 en Nokia G21 krijgen twee jaar Android OS upgrades en twee keer zoveel beveiligingsupdates als de concurrentie in deze prijscategorie. Beide smartphones zijn klaar voor Android 12, zodat gebruikers bovendien toegang hebben tot de nieuwste functies. Door de beveiligingsupdates blijven belangrijke data veilig. HMD Global wil op deze manier duurzame consumptie aanmoedigen, de productlevenscyclus verlengen en e-waste verminderen.

HMD Global gaat met deze smartphones nog een stapje verder in zijn belofte tot duurzaamheid: om ook iets aan de planeet terug te geven, kunnen mensen die een Nokia G11 of Nokia G21 kopen, 10 bomen laten planten via Ecologi. Als eerste mijlpaal heeft HMD Global zich ertoe verbonden de aanplant van 1.000.000 bomen mogelijk te maken. Dit komt neer op 308.000 ton minder CO2-uitstoot in 25 jaar, wat gelijk staat aan meer dan 700 miljoen gereden kilometers met de wagen of 37.465.935.100 opgeladen smartphones.

Indrukwekkende batterijduur

Met een batterijduur tot drie dagen kunnen gebruikers eindeloos verbonden blijven.Dankzij de gloednieuwe Super Battery Saver-modus wordt de levensduur van de batterij nog verder verlengd. Gebruikers kunnen zelfs kiezen waar de energiebesparingen precies worden gemaakt, zodat er altijd energie overblijft om hun favoriete functies te kunnen blijven gebruiken. Deze functie kan op elk moment worden ingeschakeld.

Scherm en camera-prestaties

De kracht van 90Hz in de G-serie zorgt voor een verbeterde refresh rate van het scherm. Scrollen door foto’s en typen gaat nog vloeiender. De veelzijdige camera’s met drie lenzen stellen iedereen in staat om professioneel ogende foto’s te maken, met de scherpste details, zelfs bij weinig licht. Aan de voorkant zorgt AI-technologie ervoor dat in de avond gemaakte selfies precies de juiste hoeveelheid licht en helderheid hebben. AI Super Resolution verhoogt de zoomkwaliteit van foto’s voor een opvallend resultaat. 

De Nokia G11 en Nokia G21 worden geleverd met Spotify en ExpressVPN. Gebruikers krijgen daarmee meteen toegang tot 70 miljoen nummers en 3,2 miljoen podcasts. Dankzij ExpressVPN, marktleider in Virtual Private Networks om overal veilige verbindingen op te zetten, profiteren gebruikers van verbeterde privacy en extra gemoedsrust. De dienst is beschikbaar op de nieuwe Nokia-smartphones met een gratis proefversie van 30 dagen.

Stefan De Clerck, General Manager Benelux en Frankrijk bij HMD Global: “We blijven vernieuwen in het middensegment en bieden betaalbare, veilige en concurrerende technologie voor iedereen. De Nokia G11 en Nokia G21 belichamen de duurzaamheid en langdurige batterijduur waar Nokia-telefoons al die jaren geleden beroemd om werden. In combinatie met de beste Android-software en meer beveiligingsupdates dan de concurrentie binnen deze prijscategorie, bevestigt dit onze visie voor 2022 en de toekomst – telefoons ontwikkelen die langer meegaan.” 

Prijzen en beschikbaarheid

  • Nokia G21 is verkrijgbaar in België en Nederland in de kleuren Nordic Blue (navy) en Dusk (dark taupe) in 4/128 GB geheugenconfiguratie, voor 199€. Vanaf vandaag online via Nokia shop en in de loop van de week verkrijgbaar in de winkels.
  • Nokia G11 is verkrijgbaar in België en Nederland vanaf april in de kleuren Charcoal (dark grey/ black) and Ice (white/blue) in 3/32 GB geheugenconfiguratie, voor 149€.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments