donderdag, juni 13, 2024
HomeDealsSony Bravia KD-49XG8096 - 49" 4K Smart TV - van €700 voor...

Sony Bravia KD-49XG8096 – 49″ 4K Smart TV – van €700 voor €539,95

Met je bakkes dicht op het scherm, wie deed dat vroeger niet? Feitje: zolang je ook afwisselt met kijken naar iets dat ver weg is, is het niet perse slecht voor je ogen. Tenzij je naar De Bachelor kijkt, want daar smelten je ogen en hersenen pas écht van.

De beelden van deze Sony uit de XG80-serie zijn gelukkig zó levensecht dat je heerlijk op je eigen bankje kunt genieten.

Sony Bravia KD-49XG8096

“Ja, leuk, maar wat doet het?” Niet alles wat er op je tv binnenkomt is even high-res en shiny. Minder dan dat deze Sony kan vertonen in elk geval. Wat deze Engine doet, is de video of image content elke pixel vergelijkt met zijn interne database en die dan – zo nodig – in realtime weer opbouwt met de details en kleuren zoals die ze in de eerste instantie had. Alsof je oude schilderijen herstelt, zeg maar. Nee, niet zo

Triluminos-display

Normaal maken LCD displays met LED achtergrondverlichting gebruik van wit LED licht. Deze gebruikt echter LED’s die blauw licht uitstralen. Tussen het LCD paneelen de achtergrondverlichting is een filterlaag met zogenaamde quantum dots geplaatst. Resultaat: meer kleurbereik, meer contrast en meer dynamisch bereik, dus de maximale en minimale helderheid. Want zoals we al vaker hebben gezegd: resolutie is niet alles!

HDR

High Dynamic Range verhoogt het dynamisch bereik van een beeld, verbetert het contrast tussen het meest heldere wit en het donkerste zwart. Elke pixel wordt nauwkeuriger geproduceerd, ongeacht resolutie, waardoor scènes met meer detail tot leven worden geroepen. Dat houdt in dat een HDR-tv beelden met veel meer kleuren kan weergeven dan een oude tv.

Neerploffen maar!

Is er nog iets wat niet smart is tegenwoordig? Deze Sony is het sowieso wel. Je hebt waanzinnig makkelijk toegang tot al je apps en met de Voice Search op de afstandsbediening hoef je zelfs niet meer te prutsen met knoppen.

Dus lekker De Bachelor kijken? Nee. Maar voor de rest: zit je met deze tv he-le-maal goed!

Bij iBOOD is de Sony Bravia KD-49XG8096 tijdelijk verkrijgbaar voor 539,95 euro!

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments