HomeSmartphoneHuawei Mate 40 Pro specificaties en renders uitgelekt

Huawei Mate 40 Pro specificaties en renders uitgelekt

Huawei gaat zijn nieuwe vlaggenschip de Huawei Mate 40 Pro op donderdag 22 oktober officieel aankondigen. Het doorgaans betrouwbare Duitse website WinFuture heeft echter roet in het eten gegooid en alle specificaties en renders uitgelekt.

Huawei Mate 40 Pro

De Huawei Mate 40 Pro beschikt over een 6,76-inch OLED-scherm met een resolutie van 2772 bij 1344 pixels. Het toestel draait op Android 10, zonder de diensten en apps van Google.

Onder de motorkap is de Mate 40 Pro uitgerust met de Kirin 9000-chipset. Die wordt door TSMC gemaakt op 5nm en beschikt over vier Cortex-A77-cores en vier A55-cores. Een van de A77-cores draait op 3,13GHz, de andere drie op 2,54GHz. Uiteraard is er ondersteuning voor het 5G-netwerk.

De Europese versie van de Huawei Mate 40 Pro zou over 8GB werkgeheugen beschikken. In China zou het toestel uitgerust worden met maar liefst 12GB werkgeheugen. Beide versies hebben 256GB aan opslagruimte.

Camera

Aan de achterkant is de Mate 40 Pro uitgerust met een 50-megapixel camera met optische stabilisatie, een 20-megapixel camera met ultragroothoeklens en een 12-megapixel camera met 5x optische zoom. Aan de voorkant zit een selfiecamera van 13-megapixel, met daarnaast nog een sensor om gezichten in 3D te kunnen scannen.

De primaire camera kan 8K video opnemen en Huawei zou een nieuw autofocussysteem gebruiken.

Release

Het Chinese bedrijf gaat de Mate 40 Pro morgen onthullen. Releasedatum en prijzen van het toestel zijn vooralsnog niet bekend. Ook is het niet bekend of het toestel überhaupt naar Nederland komt.

Mobiele versie afsluiten