HomeGamingWelke internetsnelheid heb je nodig voor online games?

Welke internetsnelheid heb je nodig voor online games?

Fanatiek gamer? Dan heb je vast wel eens last gehad van lag, oftewel lage latency. Je wilt natuurlijk het liefst zo vloeiend mogelijk je online games spelen. Welke internetsnelheid heb je daar precies voor nodig?

Met online games hebben we het in dit artikel natuurlijk niet over het spelen van Candy Crush, maar over de multiplayer online games, bekend als MMOG (Massive Multiplayer Online Games). Denk aan spellen als World of Warcraft, Final Fantasy of The Elder Scrolls. Ook Playstation of XBox spellen die je online speelt, slurpen bandbreedte. 

Speel je online via je pc? Vermijd wifi en sluit je computer aan op de UTP-kabel voor het meest stabiele resultaat.

Welke internetsnelheid heb je nodig als gamer?

Nodig is een groot woord. Het is prettig als een gedownload spel snel binnen is. Een spel van 20 GB is geen uitzondering. Je hebt ze ook wel groter. En dan kan het even duren voor hij binnen is. Hoe sneller je verbinding, hoe eerder je dus kunt spelen.

Tijdens het spelen kun je je beter zorgen maken over het bereik van je internet dan over de snelheid. Een slecht bereik tussen je router en gameconsole zorgt voor meer problemen dan een lage snelheid. Zet de router dus vooral zo dichtbij mogelijk.

Wil je spellen zo snel mogelijk binnen kunnen halen? Kies dan voor een snelheid vanaf 100 Mb/s als dat mogelijk is. 

Welke internetverbinding kun je het beste kiezen?

In principe kun je met alle typen internetverbindingen online gamen. Check wel even je werkelijke snelheid als er bij jou alleen DSL (internet via de telefoonlijn) beschikbaar is. Dit doe je door te gaan internet vergelijken

Hoe hoger de downloadsnelheid, hoe sneller je kunt starten met gamen. Met 100 of 200 Mb/s is een spel gewoon eerder binnen dan met 8Mb/s werkelijke snelheid. Logisch.

Glasvezel is voor gamen eigenlijk de meest ideale verbinding vanwege hoge snelheden. Het spel is al binnen als je even met je ogen knippert, helemaal bij abonnementen van 100 Mb/s en hoger. Terwijl je huisgenoten Skypen, films streamen of thuiswerken, game jij zonder haperingen.

Conclusie

Een glasvezelverbinding met een snelheid vanaf 100 Mb/s is de beste keuze als je graag online gamet. Dat wil niet zeggen dat je met een gewone kabel- of DSL-verbinding niet kunt gamen. Glasvezel is namelijk voor veel mensen nog niet beschikbaar. Kun jij glasvezel ontvangen? Check het op de glasvezel vergelijker!

Mobiele versie afsluiten