zaterdag, mei 25, 2024
HomeSmartphoneTelefoon schoonmaken: een smartphone reinigen doe je zo!

Telefoon schoonmaken: een smartphone reinigen doe je zo!

Een van de meest voorkomende manieren waarop ziekteverwekkers zich verspreiden, is via de handen. Door je handen regelmatig te wassen worden de ziekteverwekkers zo veel mogelijk verwijderd. Besef je wel hoe vaak je je smartphone vasthoudt en vervolgens overal neerlegt, ook op onhygiënische plekken?

Telefoon schoonmaken

Je telefoon regelmatig schoonmaken zou eigenlijk dus geen overbodige luxe moeten zijn. Het zou eigenlijk net zo normaal moeten zijn als het wassen van je handen. Hieronder leggen we je uit hoe je het beste je telefoon kunt schoonmaken.

Stap 1

Voordat we beginnen is het verstandig om je telefoon eerst uit te schakelen. Tijdens het schoonmaakwerkzaamheden zal je vast en zeker per ongeluk iemand bellen.

Stap 2

Blaas alle stofdeeltjes van het scherm en verwijder kleine stukjes vuil met een zachte microvezeldoek. Pro tip: Je kunt vette afdrukken op het scherm verwijderen met een plakbandje.

Stap 3

Gebruikt géén desinfecterende handgel om je telefoonscherm schoon te maken. Deze vloeistof is special gemaakt voor je handen en bevat het middel vet. Natuurlijk heel fijn voor je handen, maar niet voor je smartphone. Poets je toestel nooit met een papieren doekje. Je verwacht het niet, maar deze kunnen krassen veroorzaken.

Je telefoon schoonmaken doe je met een speciaal voor telefoons of beeldschermen gemaakt schoonmaakmiddel met alcohol erin of een desinfecterende spray. Poetsen kun je het beste doen met een microvezeldoek, maak ronde bewegingen en boen stevig.

Stap 4

Nu gaan we openingen zoals speakers, oplaadpunt en microfoon schoonmaken. Openingen bevatten veel opgehoopte stof en het belemmert het functioneren van je toestel. Het beste is om perslucht te gebruiken om de opening goed hard uit te blazen. Wat ook goed werkt is een onscherpe tandenstoker of een met plakband omwikkelde dun staafje. Ga wel erg voorzichtig te werk om beschadigingen te voorkomen.

Stap 5

Je telefoon is nu weer schoon. Op dezelfde manier kan je ook je hoesje schoonmaken. Soms is je screenprotector of je hoesje toe aan vervanging. Koop dan een nieuwe telefoonhoesje of een screenprotector.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments