zaterdag, mei 25, 2024
HomeDealsAanbieding: ZyXEL Multy X + Multy Mini Mesh | WiFi System

Aanbieding: ZyXEL Multy X + Multy Mini Mesh | WiFi System

Ja, we zijn veeleisend. We willen de gaafste speeltjes voor de laagste prijzen. En thuis, thuis willen we altijd razendsnel internet. Want traag internet is ongeveer net zo frustrerend als een blikje fris dat blijft steken in de machine terwijl je vergaat van de dorst en geen kleingeld meer hebt. En dat de he-le tijd. Je internetprovider de schuld geven kan ook niet altijd, want het ligt vaak gewoon aan je dikke, isolerende muren. Oplossing: een mesh-systeem. Zoals deze van Zyxel!

That’s another fine mesh you got me into

Een mesh-netwerk is een netwerk waarbij alle losse units van het wifi-signaal met elkaar verbonden zijn. Het wifi-signaal wordt tussen al deze units gecommuniceerd. Hierdoor heb je een beter bereik dan met één enkele router. Bij een mesh-netwerk is er één routerunit aangesloten op de modem. Deze stuurt het signaal dan door naar de bijhorende satelliet-units. Simpele vergelijking: je hoort iemand niet meer door de muren heen. Een mesh-systeem zet mensen tussen jou en de modem neer die de boodschap ontvangen en dan weer herhalen. 

Zet je de router en satellieten neer op strategische plekken, dan heb je dus overal in huis bereik alsof je naast de router staat. In deze mesh-scherpe deal van iBOOD ontvang je een Multy X router plus één Multy Mini satelliet. Genoeg om 418m2 van razendsnel internet te voorzien!

Baby Got Back (haul)

Communicatie maakt een team. Zonder al te technisch te worden: routers communiceren op twee verschillende frequentiebanden: 2.4Ghz of 5Ghz. Dualband bestaat al een poos, maar welke band er uiteindelijk wordt gebruikt, dat hangt af van het apparaat dat verbinding zoekt zoals je telefoon. Probleem met de meeste mesh-systemen is dat de communicatie tussen router en de satellietunits onderling óók op een van die twee banden zit.

Resultaat: trager internet. Oplossing: tri-band. Drie verbindingen in plaats van twee, waarvan de derde, de backhaul, alleen wordt gebruikt voor de communicatie onderling. 

Drie keer drie is…

De Zyxel Mini is voorzien van een 3×3 MIMO antenne design. MIMO is de afkorting van Multiple Input, Multiple Output en geeft aan hoeveel kanalen (streams) een draadloos apparaat gebruikt voor het verzenden en ontvangen van WiFi. Hoe meer kanalen, hoe sneller de data wordt doorgegeven. Duidelijk, toch?

Wherever I May Roam

Normale routers zijn niet zo slim. Loop je langzaam buiten het bereik, dan probeert hij het signaal net zo lang vast te houden tot het echt niet meer gaat en zoekt dan pas verbinding met een sterker signaal. Oftewel 30 seconden te laat. Je verliest dus je verbinding en moet wachten tot hij er weer een heeft. Door de smart-roaming schakelt de Zyxel daarentegen feilloos over naar het sterkste signaal, zonder een seconde hapering. 

Ik ben toch niet mesh-jokke!

Want het hele systeem is absurd snel te installeren. Met de gratis Zyxel Multy-app heb je alles binnen een paar minuten up and running, en helpt het jou met het vinden van de optimale plek voor de units. Over gebruiksvriendelijk gesproken: alles wordt ondersteund door Alexa, dus je bestuurt alles met je stem. Komt de schoonfamilie (te) vaak over de vloer? Je zet in een handomdraai een gastennetwerk op. En omdat je niet een oneindig aantal stopcontacten hebt, is de Multy Mini zelfs voorzien van een Quick-Charge 3.0 poort. Handig!

Dit zijn vreemde tijden, maar met de Zyxel kun je in elk geval één irritatie thuis elimineren. Gauw bestellen dus!

Bij iBOOD oftewel Internet Best Online Offer Daily kost de ZyXEL Multy X + Multy Mini Mesh alleen vandaag slechts 149,95 euro!

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments