dinsdag, juni 25, 2024
HomeGamingMicrosoft gaat gamestreamingdienst Project xCloud uitbrengen in Nederland en België

Microsoft gaat gamestreamingdienst Project xCloud uitbrengen in Nederland en België

Microsoft gaat een previewversie van Project xCloud uitbrengen in onder meer Nederland en België. Vanaf vandaag kunnen Android-gebruikers zich registreren voor de gamestreamingdienst. Geïnteresseerden moeten een Android-smartphone of tablet met Android 6.0 of hoger hebben, ondersteuning voor Bluetooth 4.0 of hoger. Een internetverbinding met minimaal 10Mbit/s, draadloze Xbox-controller en tot slot de Xbox Game Streaming-app.

Project xCloud

Project xCloud

Een exacte releasedatum heeft het Amerikaanse bedrijf uit Redmond nog niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk is dat zeer binnenkort. Zodra de previewversie daadwerkelijk beschikbaar is krijgen mensen die zich hebben aangemeld een seintje.

Om het internet toegankelijk te houden voor iedereen wil Microsoft in eerste instantie de preview uitrollen voor een beperkt aantal spelers; gaandeweg worden meer participanten toegelaten.

De gamestreamingdienst is sinds vorig jaar al testen in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Met de gamestreamingdienst kunnen Android-gebruikers games streamen naar een smartphone of een tablet zonder iets te downloaden. Ondersteuning voor iOS komt later. In totaal zijn nu 91 games beschikbaar om te streamen.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer Project xCloud officieel wordt gelanceerd en hoeveel een abonnement gaat kosten.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments