zaterdag, mei 25, 2024
HomeGadgetsKPN begonnen met landelijke 5G internet test

KPN begonnen met landelijke 5G internet test

KPN is deze maand begonnen met een landelijke 5G-test op de 700 MHz-band. Daarmee is het de tweede provider die aan zo’n testproject is begonnen. Ook T-Mobile heeft een vergunning gekregen om voor een jaar landelijke proeven uiteindelijk te voeren op deze frequentieband.

5G Internet

5G internet

De 700 MHz-frequentie werd eerder door KPN al gebruikt voor Digitenne. De infrastructuur daarvoor is dus al aanwezig. Na de frequentieveilingen volgend jaar wordt deze band beschikbaar gesteld voor 5G-netwerken.

KPN is ook al bezig geweest met 5G-tests op andere frequenties. Zo meldt de provider dat het met succes een verbinding opgezet heeft tussen proeflocaties in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam op de 3,5 GHz-band. Die frequentie komt pas over drie jaar beschikbaar.

De provider heeft voor de test de Samsung Galaxy S10 5G, de Huawei Mate 20 X en de Oppo Reno 5G gebruikt. Met een van deze toestellen heeft KPN een snelheid van maar liefst 1,3Gbit/s gehaald.

Concurrent T-Mobile liet in augustus weten dat het een downloadsnelheid van 850 Mbps had behaald. T-Mobile installeert nu al nieuwe netwerkapparatuur die geschikt is voor 5G. Ingebruikname zou dus slechts een kwestie van inschakelen zijn.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments