Sony heeft tijdens techbeurs IFA in Berlijn de Xperia 5 smartphone gepresenteerd. Het toestel heeft een 6,1-inch langwerpig scherm en qua design lijkt het op de Xperia 1.

Sony Xperia 5

Sony Xperia 5

De Sony Xperia 5 heeft een schermverhouding van 21 bij 9, wat zorgt dat er meer informatie op het scherm past. Zo kan men twee verschillende apps onder elkaar gebruiken. Het 6,1-inch OLED-scherm ondersteunt HDR en heeft een schermresolutie van 2560 bij 1080 pixels.

Als je gek bent op gamen dan is de Sony Xperia 5 zeker iets voor jou! Je kunt namelijk een DualShock 4-controller van de PS4 verbinden. Tijdens de presentatie toonde Sony hoe je Fortnite kunt spelen zonder de virtuele knoppen in beeld te hoeven gebruiken.

Onder de Motorkap beschikt de Xperia 5 over een Snapdragon 855-chip, 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Aan de zijkant een vingerafdrukscanner en stof- en waterdichte behuizing van metaal.

Xperia 5

De Xperia 5 heeft aan de achterkant drie camera’s; een standaardlens, zoomlens en een groothoeklens. Het toestel verschijnt begin oktober en is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, wit en zwart. Een adviesprijs maakte het Japanse bedrijf niet bekend.