dinsdag 19 maart 2024
HomeSmartphoneSony presenteert Xperia 5 met langwerpig scherm

Sony presenteert Xperia 5 met langwerpig scherm

Sony heeft tijdens techbeurs IFA in Berlijn de Xperia 5 smartphone gepresenteerd. Het toestel heeft een 6,1-inch langwerpig scherm en qua design lijkt het op de Xperia 1.

Sony Xperia 5

De Sony Xperia 5 heeft een schermverhouding van 21 bij 9, wat zorgt dat er meer informatie op het scherm past. Zo kan men twee verschillende apps onder elkaar gebruiken. Het 6,1-inch OLED-scherm ondersteunt HDR en heeft een schermresolutie van 2560 bij 1080 pixels.

Als je gek bent op gamen dan is de Sony Xperia 5 zeker iets voor jou! Je kunt namelijk een DualShock 4-controller van de PS4 verbinden. Tijdens de presentatie toonde Sony hoe je Fortnite kunt spelen zonder de virtuele knoppen in beeld te hoeven gebruiken.

Onder de Motorkap beschikt de Xperia 5 over een Snapdragon 855-chip, 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Aan de zijkant een vingerafdrukscanner en stof- en waterdichte behuizing van metaal.

Xperia 5

De Xperia 5 heeft aan de achterkant drie camera’s; een standaardlens, zoomlens en een groothoeklens. Het toestel verschijnt begin oktober en is verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, wit en zwart. Een adviesprijs maakte het Japanse bedrijf niet bekend.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws