zaterdag, mei 25, 2024
HomeSmartphoneSamsung Galaxy Fold met opvouwbaar 7,3"-scherm kost 2000 euro

Samsung Galaxy Fold met opvouwbaar 7,3″-scherm kost 2000 euro

Samsung heeft naast drie Galaxy S10 smartphones ook de Galaxy Fold gepresenteerd. Dit is de eerste opvouwbaar smartphone van de Zuid-Koreaanse techgigant die ook als tablet te gebruiken is.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold

Samsung beschouwt de Galaxy Fold als smartphone en tablet. Opgevouwen heeft het toestel een 4,6-inch scherm en past het in een broekzak en is deze dankzij het scherm op de cover als normale smartphone te gebruiken. Uitgeklapt is de Galaxy Fold te gebruiken als tablet voor onder meer lezen van tijdschriften, bekijken van video’s, multitasken en voor augmented reality.

Apps die het opvouwbare scherm ondersteunen, moeten zich automatisch aan het uitgeklapte scherm aanpassen. Volgens Samsung ondersteunt onder meer WhatsApp, Microsoft Office, Google Maps en Netflix het opvouwbare scherm.

Ook is het mogelijk om op het uitgeklapte scherm drie apps tegelijk te gebruiken, een mogelijk die Samsung Multi-Active Windows noemt. Het scherm is daarbij verdeeld in één grote app en één of twee kleine apps.

Het vouwbare display heeft aan de binnenkant een schermresolutie van 2152 bij 1536 pixels en meet precies 7,28-inch. Het scherm op de cover is 4,58-inch en beschikt over een resolutie van 1960 bij 840 pixels.

Het toestel is verder voorzien van zes camera’s: drie aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één aan de voorkant. De Galaxy Fold ligt vanaf 3 mei in de winkelschappen en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver, groen en blauw. Naar verluidt gaat het apparaat 2.000 euro kosten.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments