donderdag, juli 18, 2024
HomeGadgetsT-Mobile biedt volgend jaar landelijk dekkend 5G-netwerk

T-Mobile biedt volgend jaar landelijk dekkend 5G-netwerk

Het gaat sneller gebeuren dan we hadden verwacht. T-Mobile biedt vanaf volgend jaar 5G met landelijke dekking aan. Het 5G-netwerk moet begin 2020 in Den Haag operationeel zijn en tegen het eind in heel Nederland. De provider gaat de 700MHz-band gebruiken.

T-Mobile 5G-netwerk

T-Mobile 5G-netwerk

T-Mobile wil een deel van het netwerk van Tele2 in zetten voor zijn 5G-netwerk. Eind 2018 kreeg T-Mobile groen licht van de Europese Commissie om Tele2 over te nemen. De integratie van de netwerken is momenteel in volle gang.

Het 5G-netwerk wordt eerst getest in Den Haag. Dat gebeurt in samenwerking met het stadsbestuur van de stad. Dit jaar komt er ook nog een zogenaamd 5G Field Lab. Daar kunnen geïnteresseerde ontwikkelaars en hardwarebouwers aan de slag met het nieuwe mobiele netwerk.

4G is inmiddels beschikbaar voor vrijwel elke smartphone en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een Netflix-serie zonder problemen te bekijken op een resolutie van 1080p, oftewel Full HD. Op papier is dat een snelheid van ongeveer 1 gigabit per seconde.

De snelheden van 5G walsen echter daar als een vrachtwagen overheen. In theorie zou het mogelijk moeten zijn om films te kijken met 20 gigabit per seconden. Bijna twintig keer sneller dus. Een film op 4K-resolutie kijken wordt daarmee een peulenschil.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments