9.2 C
Amsterdam
woensdag 22 maart 2023
HomeAppsKwartaalcijfers Apple Q1-2019

Kwartaalcijfers Apple Q1-2019

Datum:

Lees meer over:

Airsoft – virtuele shooters proberen… IRL!

Elke fan van virtuele shooters die urenlang Call of...

Wat zijn de regels bij PowerPoint presentaties maken?

Wist je dat er regels zijn bij een PowerPoint...

Ergonode als PIM systeem voor jouw organisatie

Product Information Management (PIM) systemen zijn softwareoplossingen die bedrijven...

Apple heeft zijn kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2019 bekendgemaakt. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino boekte afgelopen kwartaal een omzet van 84,3 miljard dollar. Dit is een stuk minder dan wat men had verwacht. Apple had namelijk verwacht tussen de 89 en 93 miljard omzet te maken.

Kwartaalcijfers Apple Q1-2019

Kwartaalcijfers Apple Q1-2019

Sinds 2001 is dit de eerste keer dat Apple minder producten heeft weten te verkocht tijdens de feestdagen. In dezelfde periode vorige jaar sleepte Apple 88,2 miljard dollar binnen.

Apple heeft afgelopen kwartaal een omzetdaling van bijna 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het winst is wel vrijwel stabiel gebleven op bijna 20 miljard dollar.

Sinds dit kwartaal maakt Apple niet meer bekend hoeveel exemplaren van de iPhones, iPads of Macs zijn verkocht. Tim Cook, CEO van Apple, noemde die aantallen enkele maanden geleden niet boeiend. Volgens de beste man draait het om de totaalwaarde van de verkochte toestellen.

De omzet van verkochte iPhones kwam in het eerste kwartaal van 2019 uit op 52 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal in 2018 kwam de omzet uit iPhones neer op 61,6 miljard dollar. Omzetdaling van ongeveer 15 procent. Wel blijft de iPhone veruit de bestverkopende productcategorie van het bedrijf.

Het Amerikaanse bedrijf stelt verder dat er een recordaantal Macs en Apple Watches zijn verkocht. De omzet van Macs steeg van 6,8 miljard dollar naar 7,4 miljard. Dat komt neer op een stijging van 9 procent.

De categorie ‘andere producten’, waarin onder meer de Apple Watch valt, groeide van 5,5 miljard naar 7,3 miljard dollar. Een stijging van 33 procent.

iPad is ook in uitstekende staat met een totale omzet van 6,73 miljard dollar, een stijging van 17 procent.

Tot slot maakte de diensten van Apple ook een groei van 17 procent door en bracht 10.9 miljard dollar op. Dit zijn diensten zoals Apple Music en App Store.

Net binnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in