Kwartaalcijfers Apple Q1-2019

Apple heeft zijn kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2019 bekendgemaakt. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino boekte afgelopen kwartaal een omzet van 84,3 miljard dollar. Dit is een stuk minder dan wat men had verwacht. Apple had namelijk verwacht tussen de 89 en 93 miljard omzet te maken.

Kwartaalcijfers Apple Q1-2019

Kwartaalcijfers Apple Q1-2019

Sinds 2001 is dit de eerste keer dat Apple minder producten heeft weten te verkocht tijdens de feestdagen. In dezelfde periode vorige jaar sleepte Apple 88,2 miljard dollar binnen.

Apple heeft afgelopen kwartaal een omzetdaling van bijna 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het winst is wel vrijwel stabiel gebleven op bijna 20 miljard dollar.

Sinds dit kwartaal maakt Apple niet meer bekend hoeveel exemplaren van de iPhones, iPads of Macs zijn verkocht. Tim Cook, CEO van Apple, noemde die aantallen enkele maanden geleden niet boeiend. Volgens de beste man draait het om de totaalwaarde van de verkochte toestellen.

De omzet van verkochte iPhones kwam in het eerste kwartaal van 2019 uit op 52 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal in 2018 kwam de omzet uit iPhones neer op 61,6 miljard dollar. Omzetdaling van ongeveer 15 procent. Wel blijft de iPhone veruit de bestverkopende productcategorie van het bedrijf.

Het Amerikaanse bedrijf stelt verder dat er een recordaantal Macs en Apple Watches zijn verkocht. De omzet van Macs steeg van 6,8 miljard dollar naar 7,4 miljard. Dat komt neer op een stijging van 9 procent.

De categorie ‘andere producten’, waarin onder meer de Apple Watch valt, groeide van 5,5 miljard naar 7,3 miljard dollar. Een stijging van 33 procent.

iPad is ook in uitstekende staat met een totale omzet van 6,73 miljard dollar, een stijging van 17 procent.

Tot slot maakte de diensten van Apple ook een groei van 17 procent door en bracht 10.9 miljard dollar op. Dit zijn diensten zoals Apple Music en App Store.

Het laatste nieuws

iPad Pro 11-inch (2020) 128GB WiFi + Cellular actie – €877,25

De jacht op de iPad Pro 11-inch (2020) kan beginnen! De iPad Pro met WiFi + Cellular kost slechts 877,25 euro bij...

Games worden gemiddeld 10 euro duurder

Games kosten al sinds 2005 een euro of zestig, maar dat gaat binnenkort veranderen. Waar films en muziek steeds duurder worden, is...

Playstation Plus 12 maanden €42,99

Verschillende retailers zijn vandaag begonnen met speciale Playstation Plus deals. Zo is een 12 maanden Playstation Plus abonnement nu al verkrijgbaar vanaf 42,99 euro.

PlayStation Plus games juli 2020 zijn live

Voor de PlayStation Plus-abonnees onder ons is het vandaag dan zover! Vanaf vandaag kunnen PS Plus bezitters aan de slag met de onderstaande gratis...

iOS 13.5.1 zorgt voor batterijproblemen bij iPhone en iPad

Heb je het idee dat je iPhone- en/of iPad-batterij sneller leegloopt? Dan ben je niet alleen. Een groot aantal iOS-gebruikers klagen sinds...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox