dinsdag 23 april 2024
HomeSmartphoneWaar moet je op letten bij aanschaf van een refurbished iPhone?

Waar moet je op letten bij aanschaf van een refurbished iPhone?

Een nieuwe iPhone is geweldig, maar kost direct ook een hoop centjes. Om wat geld te besparen kan je het tweedehands kopen via onder meer Marktplaats, maar je weet van te voren nooit of het toestel nog helemaal goed werkt. De keuze voor een refurbished iPhone biedt dan uitkomst. Een refurbished smartphone is van goede kwaliteit voor een lage prijs.

Refurbished iPhone

iPhones zijn enorm populair. Het iOS-besturingssysteem is gebruiksvriendelijk en ook nog eens supersnel in gebruik. Het nadeel van iPhones is dat ze duurder zijn dan de meeste andere telefoons. Behalve als je een refurbished iPhone neemt, want hiervan is de prijs een stuk scherper terwijl ze in de basis niet verschillen.

Een refurbished iPhone is een gebruikte smartphone die opnieuw verkocht wordt. De verkoper controleert of alles goed werkt. Hij repareert of vervangt beschadigde of kapotte onderdelen. Vervolgens gaat de refurbished telefoon zo goed als nieuw weer in de verkoop: klaar voor zijn tweede leven! Met een refurbished telefoon koop je niet een gloednieuwe smartphone. Maar is dat erg?

Overweeg je een refurbished iPhone te kopen? Goed om te horen! Je zult zien dat er veel aanbod is. De kwaliteit van refurbished telefoons is in Nederland over het algemeen dik in orde. Toch snappen we het dat je zorgvuldig bent in het maken van je keuze. Daarom onderzochten we factoren waar jij bij de verkoop op kunt letten.

Kwaliteitslabel

Meeste verkopers van refurbished smartphones werken met kwaliteitslabels. Je ziet dan dat er van een type smartphone bijvoorbeeld een exemplaar met drie, vier of vijf sterren beschikbaar is. Over het algemeen is zo’n kwaliteitslabel van toepassing op hoe de buitenkant van de telefoon eruitziet. Bij vijf sterren ziet de telefoon er dan zo goed als nieuw uit, bij drie sterren zie je wat meer gebruikssporen.

Hoe zit het met het vervangen en repareren van kapotte onderdelen?

Als koper van een refurbished smartphone mag je verwachten dat de verkoper beschadigde of kapotte onderdelen vervangt. Meestal worden hiervoor originele onderdelen van de fabrikant gebruikt, en dus niet namaakonderdelen. We raden het aan dat je voor aankoop checkt hoe de aanbieder zijn refurbished telefoons klaarmaakt voor hun tweede leven.

De meeste aanbieders van refurbished telefoons hebben een eigen manier waarop ze een telefoon nalopen en repareren. Een goede aanbieder legt op zijn website uit hoe hij dit doet. Dit gebeurt steeds vaker met robots, omdat deze apparaten gebreken kunnen detecteren die het menselijk oog niet kan zien. Het is dus niet zo dat refurbished telefoons op een zolderkamertje gereed worden gemaakt voor herverkoop.

Waar kopen?

Op het internet zijn er tig bedrijven die refurbished iPhones verkopen. Waar je op moet letten is dat de verkoper in ieder geval in het bezit is van een webshopkeurmerk en worden goed beoordeeld op sites als Trustpilot, Kiyoh en The Feedback Company. Een betrouwbare aanbieder van refurbished toestellen is bijvoorbeeld Telefoondiscounter.nl. Bij Telefoon Discounter kan je je nieuwe iPhone 14 dagen uitproberen en krijg je ook nog eens 2 jaar garantie. Wat nog belangrijker is een gemiddelde klantwaardering van 4 sterren op Trustpilot.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws