zondag 21 april 2024
HomeGadgetsDe Samsung Galaxy S9 komt eraan!

De Samsung Galaxy S9 komt eraan!

Op 25 februari wordt de Samsung Galaxy S9 onthuld. Hoewel Samsung nog niets officieel heeft bevestigd, wordt in de online smartphonewereld druk gekwetterd over de looks, specs en verkoopdatum van Samsungs nieuwe superster. Wil jij de spectaculaire Galaxy in spe als één van de eersten hebben? Bij verschillende providers, zoals KPN, kan je je alvast inschrijven voor het nieuwste model. Je ontvangt meteen bericht zodra je kunt bestellen.

Samsung Galaxy S9


Samsung Galaxy S9

De Amerikaanse telecomjournalist Evan Blass blies de eerste persfoto van de nieuwe Samsung smartphones het wereldwijde web op via Twitter. De gelekte afbeelding laat weinig aan de verbeelding over: twee nieuwe Samsung Galaxy modellen met verschillende afmetingen. De grotere uitvoering moet dan wel het Plus-model zijn. Tech-blog Tweakers meldt dat het scherm van deze grote jongen een formaat heeft van maar liefst 6,2-inch. Dit is slechts 0,1-inch kleiner dan de Samsung Galaxy Note8!

Verder lijken de brand new kids on the Samsung block erg op hun voorgangers, de Galaxy S8 en S8+. Alleen zijn de geruchtmakende supersterren nóg strakker vormgegeven en voorzien van nóg dunnere randen.

Nieuwe kekke kleuren op de Samsung runway

Mister Blass oppert ook te weten in welke trendy kleuren de nieuwe Samsung Galaxy’s straks in de smartphone etalages prijken. Volgens de geruchtenkoning kun je kiezen uit: Midnight Black, Lilac Purple, Titanium Gray en Coral Blue. Midnight Black en Coral Blue zagen we vorig jaar al op de Samsung runway bij de Galaxy S8. Ook Titanium Gray, één van de vintage jasjes van de Galaxy S3 maakt een comeback via de nieuwe Samsung. Hieronder zie je een sneak peek van de vermoedelijke nieuwe Samsung-kleur Lilac Purple.

Samsung Galaxy S9 Purple

Nieuwe Samsung, nieuwe Snapdragon 845

Ook de binnenkant van de allernieuwste Samsung heeft volgens het geruchtencircuit een flinke upgrade gekregen ten opzichte van zijn voorgangers. Er wordt ronduit gekwebbeld over de supersterke Snapdragon 845 processor onder de motorkap van de 9e Samsung Galaxy. Zo kondigde Qualcomm (de fabrikant van de Snapdragon 845) in december 2017 tijdens een persconferentie aan dat de powerchip in één van de nieuwste Samsung supersmartphones van 2018 komt. De Snapdragon 845 processor is nóg krachtiger dan zijn voorganger, de Snapdragon 835 die de Samsung Galaxy S8 en Note8 aandrijft. Wat dit tandje meer dragonpower inhoudt?  Razendsnel navigeren door al jouw apps bijvoorbeeld.

Nieuwe Samsung, spectaculaire camera

Ook over de camera van de nieuwe Samsung draait de online geruchtmachine op volle toeren. De sensoren en lenzen van de Galaxy’s in spe zouden naar een buitengewoon niveau zijn getild. Zo meldt Android Planet dat beide varianten een uitzonderlijk groot diafragma hebben van f/1.5. Dat betekent dat de lenzen veel licht binnenlaten. Hierdoor kun je superscherpe foto’s schieten, ook in situaties met weinig licht.

Op verschillende gelekte afbeeldingen, zoals die van geruchtenkoning Blass, zien we dat de grote variant van de nieuwe Samsung is opgetuigd met een dubbele camera. Hiermee maak je foto’s met een indrukwekkende scherptediepte: een vlijmscherpe voorgrond met een dromerig wazige achtergrond. In smartphoneland wordt dit ook wel het bokeh-effect genoemd. Zet je spiegelreflexcamera dus maar op Marktplaats.

Lekker snel met Android Oreo

Op de Galaxy Club website laten Samsung Galaxy fans los dat de nieuwe Samsung draait op Android 8.0 Oreo. Dit is de versgebakken versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Dankzij deze nieuwste Android versie is jouw nieuwe Samsung Galaxy straks nóg efficiënter. Zo gaat zijn batterij dankzij Oreo extra lang mee. Ook kun je met de Picture-in-Picture (PiP) functionaliteit gemakkelijk multitasken door bijvoorbeeld twee apps tegelijkertijd op hetzelfde scherm open te hebben!

Meer weten over deze smakelijke versie van Android? Lees ons blog Alles over Android Oreo.

 Android 8.0 Oreo

Live onthulling nieuwe Samsung, ben jij erbij?

Op zondag 25 februari wordt de 9e Samsung Galaxy officieel onthuld. Dit is de vooravond van het Mobile World Congress (WMC), ’s werelds grootste beurs voor de mobiele industrie die van 26 februari tot 9 maart plaatsvindt in Barcelona. Geen probleem als je dan niet in Barcelona bent. Je kunt het Samsung Galaxy Unpacked event vanaf 18.00 uur volgen via de live stream op de Samsung website.

Kun jij ook niet wachten op de 9e superster van de Samsung kosmos?

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws